Ο GM της Hapoel Jerusalem, Guy Harel, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλινή ιστοσελίδα sports.walla.co.il για την αιτία που έκανε τον Oded Kattash να αποχωρήσει από την ομάδα και να πάει τελικά στον Παναθηναϊκό

Ο Guy Harel αναφέρθηκε και στο διαζύγιο της ομάδας με έναν άλλο, που είχε σχέση με τον Παναθηναϊκό, τον Δομινικανό γκαρντ, James Feldeine.

Για το «διαζύγιο» με τον Oded Kattash είπε ότι οι εξελίξεις που έφεραν τελικά την απόφαση του Kattash να φύγει από τον πάγκο της Hapoel Jerusalem άρχισαν να δρομολογούνται τον περασμένο Ιούλιο μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το  Final Four του πρωταθλήματος από την Maccabi Rishon LeZion.

Ο Harel τόνισε ότι ο Kattash ζήτησε τότε από την διοίκηση να γίνουν ριζικές αλλαγές στην ομάδα: «Του ζήτησα να σκεφτεί για λίγες ώρες, αλλά δεν μπορείς να σκεφτείς τόσο ψυχρά και να αφήσεις τον προπονητή ή κάποιους καλούς παίκτες να φύγουν έτσι απλά. Το αρχικό ένστικτο του Oded ήταν σωστό. Έτσι έπρεπε να κάνουμε. Την άλλη μέρα όμως αρχίσαμε τις συζητήσεις για παίκτες και για το ρόστερ. Δεν προχωρήσαμε σε αλλαγές και σε άμεσες κινήσεις. Δεν δράσαμε. Ήταν λάθος και αυτό το καταλάβαμε πιο μετά.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρξε η πρόταση από μια ομάδα Euroleague (σ.σ.: Παναθηναϊκός). Ο Oded είδε ως ευκαιρία ζωής την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό. Θα ήταν εύκολο για εμάς, να χρησιμοποιήσουμε την αποχώρησή του ως δικαιολογία για την κατάσταση μας. Η κρίση ξεκίνησε λίγο πριν φύγει ο Oded»

O GM της Hapoel Jerusalem αποκάλυψε και τι συνέβη πέρσι και έφυγε από την ομάδα ο Feldeine, ο οποίος πήγε στην ισπανική Betis: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτό. Αρχικά υπήρχε μια οικονομική αβεβαιότητα και ο James είναι ένας ακριβός παίκτης. Είχε προτάσεις και με ρώτησε πόσο θα χρειαστεί να περιμένει, αλλά δεν του είχα κάποια απάντηση. Είχε «σπάσει» κάτι εδώ. Το τελευταίο βράδυ μου είπε: “Έχω ακόμα πολλά χρόνια στην καριέρα μου και η πιο σημαντική δυσκολία, είναι ότι προσπαθώ να συγκρίνω τα δύο χρόνια που έζησα στην Ιερουσαλήμ και ξέρω ότι δε θα επιστρέψουν”».