Ο Τζέιμς Γκιστ, μίλησε στο «Euroleague Weekly» για την νέα σεζόν του Παναθηναϊκού, για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ τόνισε ότι έχει στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πάθος που βγάζει στο παρκέ: «Εχω ενέργεια. Εχω κίνητρο, έχω την επιθυμία να νικάω, τα δίνω όλα στο παρκέ και ο κόσμος μπορεί να το δει αυτό. Για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός αξίζει. Ο κόσμος βλέπει ότι έχουμε το ίδιο πάθος. Κάθε ματς που παίζω, το κάνω σαν να είναι το τελευταίο μου. Παλεύω για κάθε μπάλα, αυτό κάνω, δίνω τα πάντα εκεί έξω».

Για τον κόσμο: «Οι άνθρωποι έρχονται, μου σφίγγουν το χέρι και χαίρομαι γι’ αυτό. Βλέπουν στα μάτια μου ότι κάνω κάτι που μου αρέσει. Εχουμε ίσως τον καλύτερο κόσμο στην Ευρώπη, οι οποίοι σε κάθε παιχνίδι σε υποστηρίζουν, φωνάζουν για σένα. Σου δίνουν ώθηση. Σε κάποια γήπεδα πηδάς ως ένα σημείο, στο ΟΑΚΑ πηδάς ακόμα πιο πάνω, εξαιτίας της αίσθησης που σου δίνουν».

Για τις εντυπωσιακές φάσεις που δημιουργεί: «Σε πολλούς αρέσει ότι καρφώνω, ότι κάνω τάπες. Οταν καρφώνω δυνατά, όταν πηδάω για ένα εντυπωσιακό κόψιμο τα κάνω για την ομάδα και τον κόσμο, όταν η ενέργεια είναι χαμηλά, γιατί βοηθάει να ξυπνήσουν όλοι. Την ίδια ώρα πρέπει να σκοράρεις. Με αυτό διασκεδάζω. Το μπάσκετ δεν είναι μόνο δουλειά για εμένα, είναι η ζωή μου. Το διασκεδάζω».

Για το γεγονός ότι είναι ο πιο παλιός ξένος της ομάδας: «Πέρυσι σε μία προπόνηση, όταν ο Διαμαντίδης ήταν τραυματίας, ο κόουτς τον είχε αφήσει να ξεκουραστεί. Ηταν στην αίθουσα αποθεραπείας και στο τέλος της προπόνησης ο κόουτς μας μάζεψε για να κάνουμε το “1,2,3, ΠΑΟ”. Ο Διαμαντίδης δεν ήταν εκεί και όλοι κοίταξαν εμένα, γιατί ήμουν ο πιο παλιός. Αυτό μου έφτιαξε τη διάθεση. Οντας ένας από τους παλιούς, είναι ένας ρόλος για τον οποίο είμαι έτοιμος».

Για τον Πεδουλάκη και όταν πήγε στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 2012: «Πίστεψε σε εμένα και την ικανότητά μου. Από τη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό τότε άλλαξε η καριέρα μου, γιατί δεν με θεωρούσα παίκτη που δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ ο Πεδουλάκης ήξερε ποιες ήταν οι ικανότητές μου και μου έδωσε τον ρόλο και την αυτοπεποίθηση που ήθελα. Πίστεψε σε μένα και δημιούργησε έναν νέο Τζέιμς Γκιστ».

Για τον στόχο του στην Euroleague: «Αυτό που θέλω είναι ο τίτλος της Euroleague. Αν το κάνω αυτό θα νιώσω ολοκληρωμένος. Δουλεύω σκληρά για να ξεπεράσω αυτά που με είχαν κρατήσει πίσω και να είμαι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη: