Το ρεκόρ του… Μάικ Μπατίστ ως προς την παραμονή του στον Παναθηναϊκό γλυκοκοιτάζει από σήμερα ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του για δύο ακόμα χρόνια με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός, ο οποίος φορά το “τριφύλλι” από τον Νοέμβριο του 2012, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 2 ετών, με τον Παναθηναϊκό ουσιαστικά να κλείνει το κενό που υπήρχε στο “5” και να κοιτά πλέον τις επόμενες κινήσεις του.

Ο Γκιστ μπορεί να είχε μία πολύ δύσκολη σεζόν στον Παναθηναϊκό μετά και τον τραυματισμό του που τον κράτησε εκτός για μεγάλο μέρος της σεζόν αλλά και στο τέλος της χρονιάς όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα στα πλευρά, όμως η εικόνα και η μαχητικότητα του στους τελικούς αλλά και η συνολική του παρουσία στο ΟΑΚΑ, με την αγάπη και το δέσιμο με τον κόσμο να παίζουν καθοριστικό ρόλο, να τον κάνουν να έρχεται σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γκιστ είναι διετούς διάρκειας και ενδεικτικό του πόσο τον ήθελε τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και ο Τσάβι Πασκουάλ στην ομάδα είναι η αύξηση αποδοχών που του έγινε, προκειμένου να πειστεί να παραμείνει στην ομάδα που είχε την πιο σταθερή παρουσία. Τη φετινή σεζόν ο Αμερικανός (έχει δικαίωμα απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου από το Νοέμβριο του 2017) είχε σε 15 αγώνες στην Ευρωλίγκα 8,5 πόντους και 4,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στην ανακοίνωση της η ΚΑΕ γράφει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods βρισκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι… «Γκιστ-Γκιστ-Γκιστ-Γκιστ-Γκιστ», για τα επόμενα δύο χρόνια!»