Από τα παρκέ του Αιγάλεω σε αυτά της Ευρωλίγκα!
Η τύχη (ή μάλλον η ατυχία) τα έφερε έτσι ώστε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος να ντεμπουτάρει αύριο σε αποστολή του Παναθηναϊκού για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο 15χρονος φόργουορντ είναι ο δωδέκατος παίκτης που πήρε μαζί του ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον αυριανό “τελικό” με την Καντού, κάτι που τον καθιστά τον νεαρότερο Έλληνα παίκτη που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής παραμένει, βέβαια, άγνωστο, αν και δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο δεδομένης της κρισιμότητας της αναμέτρησης. Παρόλ’ αυτά ο νεαρός παίκτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά στιγμές που θα αποτελέσουν εφόδιο για τη συνέχεια της καριέρας του, η οποία προδιαγράφεται λαμπρή.

Αν, μάλιστα, πατήσει παρκέ έστω για ένα δευτερόλεπτο, τότε θα γίνει ο νεαρότερος Έλληνας παίκτης που θα αγωνιστεί σε αγώνα της Ευρωλίγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο “αντίπαλός” του στην κατάρριψη αυτού του ιστορικού ρεκόρ είναι ένας άλλος (πρώην) “πράσινος”. Ο λόγος για τον Γιάννη Καραμαλέγκο, ο οποίος τη σεζόν 2010-11 είχε αγωνιστεί για 38 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι κόντρα στην Εφές Πίλσεν στο ΟΑΚΑ (νίκη με 84-71) σε ηλικία 16 ετών και 45 ημερών!