Γεννημένος στη «χρυσή» γενιά του 97′ έμαθε από μικρός να πρωταγωνιστεί και να σηκώνει τίτλους με αποτέλεσμα το μέλλον του να φαντάζει λαμπρό. Καθόλου άδικα αφού μαζί με τους συμπαίκτες του (Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης Μουράτος Λούντζης και πολλούς ακόμη) σάρωσαν τα μετάλλια στις μικρές εθνικές ομάδες. Ο αγωνιστικός τσαμπουκάς του και η έφεσή του στο μακρινό σουτ δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, με το χρόνο να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός του. Και ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά, μία ατυχής δήλωση έδειχνε να γκρεμίζει όλα όσα έχτισε με τόσο κόπο και ιδρώτα.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2015 η ΑΕΚ αποφασίζει να επενδύσει στο ταλέντο του Nίκου Δίπλαρου και εκείνος σαν ένα μικρό παιδί που βλέπει το όνειρό του να ζωντανεύει, δεν μπορεί να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του. Και κάπως έτσι κάνει το μοιραίο λάθος, δηλώνοντας πως για εκείνον η «Βασίλισσα» αποτελεί ένα σκαλοπάτι ώστε να αγωνιστεί κάποια μέρα στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Τι και αν ζήτησε αμέσως συγγνώμη; Τι και αν ήταν ακόμα ένα μικρό παιδί; Τι και αν ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτο: Η διοικούντες της «Ένωσης» αποφασίζουν να τον αποδεσμεύσουν και εκείνος παίρνει ένα πολύ σκληρό μάθημα με τον χειρότερο τρόπο.

Τα επόμενα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, αφού περιπλανήθηκε σε πολλές ομάδες, αποφασισμένος να αποδείξει πως η μπογιά του κρατάει ακόμα και το όνειρο δεν γίνεται να τελειώσει τόσο εύκολα. Έτσι λοιπόν μετά από κάποιες καλές χρονιές στον Πανιώνιο, την Λόβτσεν και την Μπατούμι, καλείται να συμμετάσχει ως βοηθητικός στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού.

Η δεύτερη ευκαιρία που τόσο ήθελε ήταν πλέον γεγονός και το μπαλάκι πέρασε ξανά στα δικά του χέρια. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν αδύνατον να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Έτσι λοιπόν μετά από δύο μήνες όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την αγωνιστικότητά  και τον χαρακτήρα του, πείθει τους πάντες στο «πράσινο» στρατόπεδο  να του προσφέρουν συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν.

Το όνειρο ήταν πλέον πραγματικότητα και το restart που τόσο επιθυμούσε γεγονός. Κι όμως δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει, με την πρόοδό του να γίνεται καθημερινά όλο και πιο αισθητή. Μέχρι και σε αγώνες της Euroleague αγωνίστηκε, δείγμα της εκτίμησης που έχει στο πρόσωπό του ο Odet Kattash.

Στον χθεσινό αγώνα με το Λαύριο έκανε ξανά τον Ισραηλινό προπονητή να χαμογελάσει, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Συγκεκριμένα τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους (3/5 τρίποντα) και 2 ασίστ σε 14:35, συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους για ένα παιδί που είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται μέσα σε λίγες μέρες. Κι όμως όλα αυτά φαντάζουν πλέον σαν ένα κακό όνειρό, αφού η καριέρα του μοιάζει έτοιμη να συνεχιστεί όπως ακριβώς ξεκίνησε. Δηλαδή με τίτλους και πολλές διακρίσεις και τον Νίκο να χαμογελάει ξέροντας πως πανάξια βρίσκεται στην κορυφή.