Η βαρύτητα που δίνει φέτος το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός στους νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες μπασκετμπολίστες φάνηκε ευθύς εξαρχής με την απόκτηση των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (αρχικά) και Γιώργου Διαμαντάκου (στη συνέχεια).

Οι “πράσινοι”, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί αφού ενέταξαν στο δυναμικό τους και τον Πέτρο Μελισσαράτο (απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση) βλέποντας στο πρόσωπό του έναν παίκτη που μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει την “κολώνα” της ομάδας κάτω από το καλάθι καθώς ο 19χρονος παίκτης μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια τόσο ως πάουερ φόργουορντ όσο και ως σέντερ.

Δεδομένου, όμως, του… συνωστισμού που υπάρχει στην “πράσινη” ρακέτα και των πολλών εναλλακτικών λύσεων που έχει ο Αργύρης Πεδουλάκης, η παραμονή του στο ρόστερ του τριφυλλιού θα ενείχε το ρίσκο του παραγκωνισμού του, κάτι που δεν θα του έκανε καλό τη δεδομένη στιγμή.

Ο προπονητής του τριφυλλιού πήρε την απόφαση να δοθεί δανεικός ο Μελισσαράτος έτσι ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής σε άλλη ομάδα της ελληνικής Α1 και να “ψηθεί” επιστρέφοντας του χρόνου στον Παναθηναϊκό γεμάτος εικόνες και εμπειρίες.

Η λογική, λοιπόν, λέει πως ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ θα παραχωρηθεί δανεικός στο Περιστέρι αφού οι σχέσεις του νέου προπονητή του τριφυλλιού με τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” είναι γνωστές τοις πάσι. Παράλληλα, το αγωνιστικό πλάνο που έχει καταρτίσει ο Τζίμης Κουστένης και ο τρόπος λειτουργίας του μοιάζουν αρκετά με αυτά του “Άρτζι”, κάνοντας το Περιστέρι την ιδανική επιλογή για την παραχώρηση του Μελισσαράτου.

Εξάλλου, και οι αυξημένες ευκαιρίες που αναμένεται να πάρουν στους “κυανοκίτρινους” τη νέα αγωνιστική σεζόν αρκετοί νεαροί Έλληνες παίκτες συνθέτουν ένα παζλ που καταδεικνύει την ομάδα των δυτικών προαστίων ως την καταλληλότερη για την “εκμετάλλευση” του διεθνή παίκτη (9.8 πόντοι, 5.3 ριμπάουντ στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών).