Ο ισχυρότερος όμιλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα είναι αυτός που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, όπως ισχυρίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος της διαδικασίας. Οι “πράσινοι” κληρώθηκαν μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ, Χίμκι, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και την ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά, με τον νέο προπονητή του τριφυλλιού να τονίζει πως “είναι ένας ισχυρός όμιλος, ίσως ο ισχυρότερος που ανέδειξε η κλήρωση.

Οι περισσότερες ομάδες έχουν παράδοση, είναι ονόματα στο χώρο, αλλά σαφή εικόνα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε να έχουμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς τώρα διαμορφώνονται τα ρόστερ” και να συνεχίζει λέγοντας:

“Εμείς είναι δεδομένο ότι θέλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Συνεχίζουμε με το χτίσιμο της δικής μας ομάδας και ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε και τις κινήσεις των αντιπάλων μας, ώστε να διαμορφώνουμε και μια σαφή εικόνα του ποιον έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι κι αλλιώς είναι δεδομένο ότι στην Ευρωλίγκα εύκολοι αντίπαλοι δεν υπάρχουν, εύκολοι αγώνες δεν υπάρχουν“.

Από την πλευρά του το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Κυπελλούχων Ελλάδος, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η δυσκολία του ομίλου είναι μόνο στα χαρτιά αφού οι ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει την επάνδρωση των ρόστερ τους:

“Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να μιλάς για εύκολους και δύσκολους ομίλους στην Ευρωλίγκα. Αυτή τη στιγμή έτσι κι αλλιώς υπάρχουν τα ονόματα μόνο. Οι ομάδες δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη, δεν ξέρουμε τη δυναμικότητα της καθεμίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει κάποιες κινήσεις και έχει και παράδοση, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δείχνει ότι θα κινηθεί δυναμικά, αλλά ακόμη σαφής εικόνα δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο Παναθηναϊκός. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο και την ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα. Υπάρχει μόνο η προσπάθεια και η θέληση για δουλειά“.

Τέλος ο Μάνος Παπαδόπουλος σχολίασε: “Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Θα δούμε τι θα γίνει ειδικά με την ομάδα που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο. Πιστεύω πως θα έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια στο Top16, κάτι που είναι θετικό. Θα μας δώσει την ευκαιρία να αυξήσουμε τα έσοδά μας, και στους φιλάθλους μας να δουν περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Θα έχουμε λιγότερο χρόνο ανάμεσα στις φάσεις της Ευρωλίγκα, αλλά δεν πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό. Αυτή είναι μία καινούργια αρχή για εμάς μετά από πολλά πολλά χρόνια. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία δυνατή ομάδα που θα παλεύει για τα πάντα, φυσικά, μέσα στα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας”.