Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε σε συνέντευξή του στην «Courier Journal» για τη νέα σελίδα της καριέρας του μετά την συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως. Ο 66χρονος νέος προπονητής του τριφυλλιού έκανε ειδική αναφορά και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον παθιασμένο χαρακτήρα του και τόνισε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μαζί του.

«Είναι πολύ παθιασμένος. Είναι ένας άνθρωπος που φαίνεται ότι δεν τρελαίνεται για τους διαιτητές. Όμως στο τηλέφωνο που μιλήσαμε ήταν εξαιρετικός. Έχει πολύ πάθος για την ομάδα του. Δεν ανέχεται πολλά στις σχέσεις με τους παίκτες και τα λοιπά. Μου είπε πως ήταν μεγάλος θαυμαστής μου.”, τόνισε ο Πιτίνο και συνέχισε:
“Δεν θα έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Μισεί την ήττα, μισώ κι εγώ την ήττα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό».

Ο Πιτίνο έκανε αναφορά και στην πρόταση που είχε από τη Νέα Ζηλανδία και την σύγκρινε αστειευόμενος με την πρόταση που είχε από τον Παναθηναϊκό για να οδηγήσει την ομάδα στην Ευρωλίγκα: «Μου λείπει φοβερά η προπονητική. Ακόμη έχω πολλή πικρία μέσα μου για το Λούισβιλ και πιστεύω πως αυτό θα την απομακρύνει κάπως. Η πρόταση για την Νέα Ζηλανδία ήταν σαν κάποιος να ήθελε να μου κάνει πλάκα. Η Ευρωλίγκα είναι λίγο κάτω από το ΝΒΑ. Θα μου δοθεί η ευκαιρία να βιώσω μια διαφορετική εμπειρία και να πάω σε πολλά και διαφορετικά μέρη που δεν είχα δει ποτέ. Βλέπω πλέον κάθε μέρα ξεχωριστά όπως το βιβλίο μου που λέγεται “Το μονοετές συμβόλαιο”. Θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα. Θέλω να επιστρέψω στην άκρη του παρκέ και θα δούμε τι θα γίνει».