Η απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τον Αργύρη Πεδουλάκη προκειμένου να ενσωματώσει στην “πράσινη” λογική και λειτουργία τον άρτι αφιχθέντα Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αντικατέστησε τον Άντι Πάνκο. Το τριφύλλι ξεκινά τις υποχρεώσεις του για το Top 16 της Ευρωλίγκα με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο εν όψει του αγωνιστικού μαραθωνίου που ακολουθεί.

Το ευχάριστο για τον προπονητή των “πρασίνων” είναι, πάντως, πως ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δείχνει να πατά καλύτερα μέρα με τη μέρα έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον πρόσφατο τραυματισμό του, ενώ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μπορεί να έμεινε εκτός προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες, αλλά η συμμετοχή του στο μεθαυριανό παιχνίδι θεωρείται δεδομένη.

Έτσι, μοναδικός απών από την “μονομαχία” με τους Λιθουανούς αναμένεται να είναι μόνο ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπείες για να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει εδώ και δύο εβδομάδες.