Έχεις Διαμαντίδη; Δεν έχεις πρόβλημα!…
Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει ακόμα δύο… χαρτιά να ρίξει στο τραπέζι, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δικαιούται να αποκτήσει έναν κοινοτικό κι έναν Αμερικανό. Κι αυτά τα χαρτιά δεν έχει λόγο να βιαστεί να τα ρίξει στο τραπέζι, καθώς η ομάδα είναι σχεδόν έτοιμη και χρειάζονται μόνο κάποιες… πινελιές.

Θα πάρει σίγουρα έναν ψηλό (συμπληρωματικό), ο οποίος να μπορεί να προσφέρει κάποια ποιοτικά λεπτά συμμετοχής, έτσι ώστε να γεμίσει τη δεξαμενή των παικτών ρακέτας. Ενδεχομένως να κοιτάξει περισσότερο στην κοινοτική αγορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντλήσει και παίκτη από την αμερικανική αγορά.

Το σίγουρο είναι πως για τον συγκεκριμένο παίκτη δεν θα δαπανηθεί ιδιαίτερα μεγάλο ποσό, αφού μπροστά του υπάρχουν ο Στεφάν Λάσμε, ο Τζέιμς Γκιστ, ο Αντώνης Φώτσης και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (και λίγο πιο πίσω ο Γάιος Σκορδίλης).

Ο έτερος των ξένων, που θα συμπληρώσουν το ρόστερ, θα είναι περιφερειακός. “Καθαρό” πόιντ γκαρντ, για να γεμίσει και η γραμμή των “κοντών”. Εύλογα μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι ήδη υπάρχουν αρκετοί (Δημήτρης Διαμαντίδης, Ρόκο Λένι Ούκιτς, Ραμέλ Κάρι, Νίκος Παππάς, αλλά και Μάικλ Μπράμος), ενώ αντίθετα στη θέση “3”, από τη στιγμή που έφυγε ο Γιόνας Ματσιούλις, παρατηρείται ένα… κενό.

Φυσικά και μπορούν να παίξουν τη θέση τόσο ο Μάικλ Μπράμος, όσο και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ενώ (αμυντικά) κατεβαίνει ενίοτε και ο Τζέιμς Γκιστ, όμως ξεχνάμε στη… μέτρηση ένα “κρυφό 3άρι” που διαθέτει ο Παναθηναϊκός.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει παίξει πολλάκις αυτόν τον ρόλο, ειδικά την εποχή που οι “πράσινοι” έπαιζαν διαρκώς με τρεις περιφερειακούς. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε η λειψανδρία στους κοντούς δεν έδωσε το δικαίωμα στον προπονητή του να τον χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα σε αυτή τη θέση, τώρα όμως, με πλεόνασμα “κοντών” (που μόνο κοντοί δεν είναι), ο “3D” μπορεί να περάσει στη διάρκεια του αγώνα σε θέση “3” (αν και οι θέσεις στο σύγχρονο μπάσκετ έχουν καταργηθεί) και να καλύψει το… “κενό” του Ματσιούλις.