Οι μέρες περνούν και αυτό που επιβεβαιώνεται διαρκώς είναι ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει, πλέον, γεμάτη “φαρέτρα”. Κάτι το οποίο είχαμε τονίσει, άλλωστε, στο παρελθόν αφού η άφιξη των Ραμέλ Κάρι και Αρ Τι Γκουίν δημιουργούσε αριθμητικήισορροπία στο τριφύλλι.

Έχοντας, πλέον, τέσσερα παιχνίδια επιπέδου πλέι οφ ως βάση για την ανάλυση της εικόνας των “πρασίνων” μετά την απόκτηση των δύο Αμερικανών, μπορούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια να αναφερθούμε σε αυτά που προσφέρουν στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και σε αυτά που (ενδεχομένως) να έχουν πρόβλημα στους Τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ, εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί και αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (με μειονέκτημα έδρας).

Κι αν ο Ραμέλ Κάρι δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο ρόλο που του έχει ανατεθεί και να κάνει με συνέπεια αυτά που του ζητά ο Αργύρης Πεδουλάκης, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Αρ Τι Γκουίν, ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία… μάθησης. Ο πρώην παίκτης της Φέρο δεν έχει καταφέρει να μπει στο “καλούπι” που θέλει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο αποδείχθηκε (και) χθες στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε (στην τελευταία περίοδο) κόντρα στον Πανιώνιο.

Παρόλ’ αυτά, και με δεδομένο πως οι Τελικοί θα ξεκινήσουν (θεωρητικά) σε περίπου εφτά με δέκα μέρες, ο Αρ Τι Γκουίν έχει το χρονικό διάστημα να βελτιώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, κυρίως όσον αφορά τη λήψη σωστών αποφάσεων.

Πέραν τούτου, όμως, πρόδηλο είναι πως οι παίκτες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα (κυρίως οι Μίλμπουρν και Αγραβάνης) δεν είναι… του στυλ του. Και εξηγούμαστε… Ο Αρ Τι Γκουίν είναι πάουερ φόργουορντ που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του στον αμυντικό τομέα το δυνατό του κορμί, και ως εκ τούτου την ικανότητά του να αμύνεται σωστά στο λόου ποστ.

Δύο στοιχεία τα οποία δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει στο κοινό στα δύο παιχνίδια με τους “κυανέρυθρους” αφού τόσο ο Λάντον Μίλμπουρν όσο και ο Δημήτρης Αγραβάνης προτιμούν να απειλούν το αντίπαλο καλάθι με πρόσωπο, και δη από την περιφέρεια, με τάση να βάζουν τη μπάλα στο παρκέ. Αντίθετα, παίκτες όπως ο Πέρο Άντιτς του ταιριάζουν περισσότερο σε αγωνιστικό στυλ καθώς ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ έχει παρόμοια χαρακτηριστικά (δυνατό κορμί, καλό σουτ) με τον παίκτη του τριφυλλιού.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό για τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο δεν έχει χρειαστεί να κουράσει υπέρ το δέον τα “βασικά” του στελέχη, και δη τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Ρόκο Λένι Ούκιτς, οι οποίοι “τράβηξαν κουπί” καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Τουναντίον, ο χρόνος συμμετοχής μοιράζεται αρμονικά μεταξύ των “πράσινων” περιφερειακών, στοιχείο που τους επιτρέπει να ξεκουράζονται, αλλά, παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στον Αργύρη Πεδουλάκη να κρατάει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του.

Επόμενος (βραχύβιος) στόχος για τους Κυπελλούχους Ελλάδος είναι το “σκούπισμα” του Πανιωνίου στο τρίτο παιχνίδι των ημιτελικών στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Κάτι που είναι σημαντικό να γίνει προκειμένου άπαντες να επικεντρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα στα κρισιμότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν…