Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το θέμα του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα που δεν έχει λάβει ο Παναθηναϊκός. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: “Με το γραφείο μου χειριστήκαμε και το θέμα της μεταβιβάσεως και διαχειριζόμαστε νομικά και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε από τη στενή ερμηνεία του εισηγητή της υπόθεσης στην επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την προσωπική περιουσία και τα προσωπικά εισοδήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Παρακαλώ, να μην υπάρχει σύγχυση για την οικονομική ευρωστία της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Οι μετοχές αυτές είναι προσωπικές. Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης” ανέφερε ο γνωστός δικηγόρος και συνέχισε:

“Το πρόβλημα δεν ήταν ότι ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος δεν είχε την οικονομική ευρωστία και τα εισοδήματα που δικαιολογούσαν τους προϋπολογισμούς. Ενώ φαίνονταν ότι τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, είχε τεράστια προσωπικά εισοδήματα, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα εισοδήματα την τελευταία χρονιά. Αυτό ερμηνεύτηκε στενά. Κάποιος που είχε τεράστια κέρδη από τις προσωπικές του επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια, όχι από τη ΒΙΑΝΕΞ ή τις άλλες αιμοδότριες επιχειρήσεις, σε προσωπικό επίπεδο τα εισοδήματα της τελευταίας χρονιάς ήταν μικρότερα. Αυτό ήταν κάτι εκτός λογικής όπως ερμηνεύτηκε και γι αυτό ξεπεράστηκε και νομίζω ότι πλέον το θέμα είναι διαδικαστικό”.

– Θα μπορούσε αυτό το έλλειμμα να προέκυψε από νόμιμη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό;
“Καθόλου, καθόλου. Είναι μια οικογένεια η οποία σέβεται πολύ την κοινωνική και επιχειρηματική της θέση που δεν έχει δώσει δικαιώματα. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετών δηλώνονται κανονικά. Είναι μια οικογένεια που έχει τεράστιο αυτοσεβασμό και δεν θα επέτρεπε ποτέ τέτοιου είδους ενέργειες, ακόμα και σκέψεις.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει προσωπικές επιχειρήσεις πολλά χρόνια. Μπήκε από πολύ μικρός σε αυτή τη διαδικασία. Γι αυτό το λόγο μπορεί και να σηκώσει και το βάρος μια πολύ μεγάλης δαπάνης, όπως είναι η λειτουργία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το θέμα με την επιτροπή, δεν έπρεπε καν να υπάρχει. Όπως διαδικαστικό ήταν και το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών. Για παράδειγμα: σκεφτείτε κάποιον που ενώ οι προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις του έχουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, του λένε ότι δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει ένα εκατομμύριο ευρώ”.

– Υπό κάποια έννοια θα έδινε κάποια λύση αν παρέμενε ο κ. Ομπράντοβιτς και αναλάμβανε το ποσοστό μετοχών που του προσφέρονταν.
“Ε, ναι, αλλά τα εισοδήματα του κ. Ομπράντοβιτς ήταν πολύ μικρότερα. Ηταν, όμως, απόλυτη απόφαση του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου να γίνει ιδιοκτήτης ο Δημήτρης”.

– Επ’ ευκαιρία της παρέμβασής σας, να ρωτήσουμε αν από την πλευρά του κ. Δ. Γιαννακόπουλου πήρατε κάποια εντολή για να ενεργήσετε σχετικά με όσα ειπώθηκαν πρόσφατα από τους αδελφούς Αγγελόπουλους για την ανακολουθία της προφορικής τοποθέτησης του Δ. Γιαννακόπουλου, με τον επίσημο ισολογισμό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
“Δεν έχω εντολή να τοποθετηθώ, αλλά θα πω κάτι προσωπικά: καλό θα ήταν άνθρωποι του επιπέδου των αδελφών Αγγελόπουλων, όταν μιλούν για μια οικογένεια και για φυσικά πρόσωπα τα οποία, εν αντιθέσει με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, βρίσκονται για πάρα πολλά χρόνια στην χρηματοδότηση, την ενίσχυση και την εγγύηση της ΚΑΕ, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Όταν μιλάς για ανθρώπους οι οποίοι επί δεκαετίες προσφέρουν απίστευτα πράγματα και έχουν φέρει όλα αυτά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είναι σημείο αναφοράς στο μπάσκετ, πρέπει να υπάρχει κάποιος σεβασμός. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει η αγωνιστική αντιπαλότητα, αλλά σε επίπεδο προσωπικοτήτων και επιχειρηματικής οντότητας, η οικογένεια Γιαννακόπουλων δεν θα έκανε ποτέ αυτό το λάθος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από αυτούς τους γόνους να διδάσκουν και συμπεριφορές”.