Ο θρύλος του Παναθηναϊκού και το πρόσωπο της αποψινής βραδιάς ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έκανε δηλώσεις στα μέσα από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ στις οποίες ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας, μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια με την «πράσινη» Ακαδημία και αναφέρθηκε και στην γιορτή που ετοίμασε η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά ότι δήλωσε ο «3D»:

Για τα αισθήματα του όταν έπαιξε: «Ένιωσα πολύ ωραία που μπήκα μέσα κι έπαιξα έστω και ενάμιση λεπτό. Θα συνεχίσω να παίζω, αλλά όχι επαγγελματικά. Όλη η εκδήλωση ήταν για μένα κάτι πολύ ιδιαίτερο και όμορφο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω, πέραν του ότι ήταν κάτι πολύ όμορφο». 

 Για το αντί του το μπάσκετ: «Συνειδητοποίησα τι γίνεται όταν μπήκα μέσα και ο κόσμος με χειροκρότησε. Ήταν για μένα κάτι συγκινητικό». 
 
Για το αν έχει καταλάβει τι έχει προσφέρει: «Δεν καταλαβαίνω τι έχω κάνει. Δεν το σκεφτόμουν ποτέ. Προσπαθούσα να παίζω μπάσκετ. Με ενδιέφερε τι κάνει η ομάδα κι όχι τι έχω καταφέρει. Τώρα που σταμάτησα, όταν βλέπεις πράγματα που έχεις κάνει ίσως σκέφτεσαι διαφορετικά. Όταν όμως παίζεις το μυαλό σου είναι στο παιχνίδι και μόνο». 
 
Για την αποψινή γιορτή: «Η ΚΑΕ έκανε μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Και για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες για άλλους αθλητές».
 
Για το μέλλον του στο μπάσκετ: «Είμαστε σε κάποιες συζητήσεις, όταν θα είναι κάτι οριστικό θα μπορέσω να πω. Θέλω να είμαι κοντά στο μπάσκετ, δεν ξέρω ακόμη τι και πώς. Σίγουρα όχι ως προπονητής. Να μπορέσω να πω έστω και μια κουβέντα σε ένα παιδί, όχι για να του πω κάποια πράγματα σε πρακτικό κομμάτι, αλλά σε πράγματα εκτός μπάσκετ που είναι σημαντικά και για το μπάσκετ». 
 
Για την καθημερινότητα του πλέον: «Δεν υπάρχει άγχος και περνάω αρκετή ώρα με τα παιδιά μου και την οικογένειά μου».