O Παναθηναϊκός μετά την χθεσινή(8/10) επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, στα πλαίσια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, επικεντρώνεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την προσεχή Κυριακή(11/10,17.00). Οι “πράσινοι” θα φιλοξενιθούν στο “Nick Galis Hall” από τον ενισχυμένο και φιλόδοξο Άρη και άπαντες στην ομάδα επιθυμούν την νίκη, προκειμένου να ξεκινήσει ιδανικά η προσπάθεια ανάκτησης των “σκήπτρων” του πρωταθλητή.

Η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερη και για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 35χρονος γκαρντ έχει δηλώσει πως αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά στην πολυετή και επιτυχημένη καριέρα του. Ο ίδιος, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, με αφορμή την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι το εγχώριο νταμπλ και από εκεί και έπειτα η όσο δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι να είμαστε μέσα και στους δύο τίτλους. Θέλουμε την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας και του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, στην Ευρωλίγκα θέλουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Σαφώς είναι μία νέα ομάδα με έναν νέο προπονητή και αρκετά νέα πρόσωπα. Στόχος είναι να υπάρξει ομοιογένεια μέσα στην ομάδα γιατί είμαστε λίγες ημέρες μαζί και επειδή αρχίζουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αυτό θα πρέπει να γίνει λίγο πιο άμεσα, πιο γρήγορα. Άρα θέλουμε λίγες προπονήσεις μαζί για να μάθουμε ο ένας τον άλλον και μέσα από αυτό θα γινόμαστε καλύτεροι.

Θεωρώ ότι φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα λέμε θεωρητικά γιατί δεν έχουμε δει τις ομάδες. Υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων με ομάδες πιο δυνατές. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δείχνουν πως έχουν δυναμώσει και είναι πολύ θετικό αυτό. Άρα θεωρώ ότι θα είναι ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το φετινό”.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του αρχηγού του Παναθηναϊκού: