Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε στην κάμερα της Nova στη media day του Παναθηναϊκού για τη νέα εποχή της ομάδας, την προσπάθεια που κάνει το «τριφύλλι» σε μια παράξενη περίοδο μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ ζήτησε από όλους και φυσικά τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό των «πράσινων».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην κάμερα της Nova στην media day του Παναθηναϊκού:

Για το νέο του ρόλο ως διοικητικός ουσιαστικά παράγοντας της ομάδας και την προσπάθεια που γίνεται: «Δεν μου ακούγεται καλά! Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα όλοι για να κρατήσουμε την ομάδα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες γενικότερα. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια όλοι μαζί για να κρατήσουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που έχουμε περάσει στον σύλλογο, ωραία πράγματα και δύσκολες στιγμές. Θεωρώ πως όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία, να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Για την ενίσχυση του ρόστερ που έγινε: «Πάντα ήταν μία οικογένεια η ομάδα. Σε όλες τις συζητήσεις υπάρχει ειλικρίνεια. Λέμε την αλήθεια, σε όλα τα κομμάτια που αφορούν την ομάδα. Αυτό θα κάνουμε. Θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό με βάση όσα είχαμε στα χέρια μας».

Για τους στόχους και το προφίλ της ομάδας: «Θέλουμε να είμαστε ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Θα παλεύουμε, θα δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε μία όμορφη κατάσταση για τον κόσμο. Να βλέπει μία ομάδα που παλεύει και που θα χαίρεται να την βλέπει».

Για το νέο μοντέλο διοίκησης και αν αυτό μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο της Euroleague: «Είναι κάτι δύσκολο. Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς. Είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε και προσπαθούμε να το φέρουμε εις πέρας. Κατά πόσο θα πετύχει ή αν θα το δει ο αθλητισμός ως ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, αυτό είναι άλλο θέμα».

Για την βοήθεια που πρέπει να δώσουν όλοι: «Θα χρειαστούμε την στήριξη απ’ όλους. Υπάρχουν προβλήματα λόγω της πανδημίας. Θέλουμε όμως την στήριξη, τα διαρκείας, όλα τα κομμάτια».