Την χαρά τους για την επιλογή του Γιώργου Παπαγιάννη στο νούμερο 13 του draft του ΝΒΑ, εξέφρασαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Κώστας Τσαρτσαρής. Οι δύο ηγετικές φυσιογνωμίες της «δυναστείας» του Παναθηναϊκού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. ανέφεραν τη σημασία της εξέλιξης αυτής, τόσο για το ελληνικό μπάσκετ όσο και για τους ίδιους τους «πράσινους», ενώ δε δίστασαν να σχολιάσουν την νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το άλμα του Παπαγιάννη για το ΝΒΑ: «Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Του εύχομαι τα καλύτερα». 

Για το αν είναι εφικτό να υπάρξει άμεσα κάποιος παίκτης που θα φύγει για το ΝΒΑ: «Άμεσα δεν ξέρω, αλλά όλη η διαδικασία από μικρή ηλικία μέχρι το εφηβικό έχει στόχο να παρέχουμε στα παιδιά όλες τις συνθήκες για να εξελίξουν το ταλέντο τους». 

Λίγο αργότερα, ο Κώστας Τσαρτσαρής πήρε τη «σκυτάλη» και είπε τα εξής

Για την επιλογή του Παπαγιάννη στο ντραφτ: «Ο Γιώργος έκανε κάτι τεράστιο και είναι διαφήμιση για την ομάδα μας. Τα προσόντα του δεν τα βρίσκεις παγκοσμίως, του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ολόψυχα καλή επιτυχία». 

Για την ανανέωση στην Εθνική: «Υπάρχει μια αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική, μια ανανέωση, αλλά πιστεύω πως το μέλλον θα είναι λαμπρό. Θα αλλάξει λίγο η φιλοσοφία της ομάδας, γιατί πλέον θα στηριχτεί περισσότερο στην ομαδικότητα και την αθλητικότητα των παικτών. Είμαστε αισιόδοξοι για το Προολυμπιακό, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι γιατί τα τελευταία χρόνια δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε. Το σημαντικό είναι να βρεθούμε στο Ρίο».