Ο σκόπελος του Ρεθύμνου ξεπεράστηκε πολύ πιο εύκολα απ ότι αναμενόταν από τον Παναθηναϊκό καθώς οι “πράσινοι” άφησαν με συνοπτικές διαδικασίες πίσω τους την απογοήτευση για την ήττα στο ΣΕΦ, αλλά και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Η δράση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν αρκετή για να έρθει το “διπλό”, αλλά η αντίδραση στο χθεσινό παιχνίδι με τους Κρητικούς ήταν αυτή που έπρεπε. Πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα και διάθεση συνθέτουν το παζλ της επικράτησης του τριφυλλιού επί του Ρεθύμνου, το οποίο μόνο εύκολη λεία δεν αποτελεί για τους αντιπάλους του. Πόσω μάλλον στο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η νίκη στην Κρήτη μόνο σίγουρη δεν ήταν, όχι τόσο γιατί ξαφνικά ο Παναθηναϊκός εξισώθηκε με την ομάδα του Στέργιου Κουφού, αλλά είναι πρόδηλο πως είναι δύσκολο το μυαλό να αλλάξει… προτεραιότητες και από τα δύο συνεχόμενα ντέρμπι να επικεντρωθεί στο παιχνίδι με τους “μπλε”.

Παρόλ’ αυτά, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν πράξη την επιθυμία του για προσοχή και αυτοσυγκέντρωση παίζοντας από το πρώτο λεπτό με τις μηχανές στο “κόκκινο”. Το γεγονός, μάλιστα, πως η διαφορά έφτασε από πολύ νωρίς σε επίπεδα… ασφαλείας, επέτρεψε στον προπονητή του τριφυλλιού να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που καταπονήθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Εξάλλου, η αγωνιστική άνοδος που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες ο “Σόφο” είναι ένα ακόμα στοιχείο που μπορεί να κάνει τον Αργύρη Πεδουλάκη να χαμογελά. Ο θηριώδης σέντερ “ανεβάζει στροφές” δείχνοντας πως έχει αφήσει πίσω του για τα καλά τον τραυματισμό του. Η πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ΣΕΦ (14π. με 5/5 δίποντα) είχε… συνέχεια στο Ρέθυμνο, εκεί όπου ο “Σόφο” σκόραρε 17π. έχοντας και πάλι το απόλυτο στα σουτ δύο πόντων με 7/7.

Έτσι, σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου χάθηκε στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια… αντίδρασης και ανάκαμψης. Τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Το πρώτο δείγμα αντίδρασης ήταν εμφανές και αποτελεσματικό. Το δεύτερο (στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος) θα είναι πολύ πιο καθοριστικό και… επιβεβλημένο προκειμένου να αποδείξουν οι “πράσινοι” πως το πάθημα (του ΣΕΦ) τους έγινε μάθημα…