Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με την περίπτωση του Νικ Καλάθη καθώς τα δεδομένα δείχνουν να αλλάζουν άρδην και να μην είναι με το μέρος του. Συγκεκριμένα το Μέμφις προσπάθησε να αποκτήσει ένα γκαρντ ώστε να εξυπηρετήσει την επιθυμία του διεθνή γκαρντ να μετακομίσει στους «πράσινους» χωρίς ωστόσο να καταφέρει με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να κάνουν λόγο για παραμονή του στους Γκριζλις.

Έτσι, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα «Yahoo!Sports» και ο έγκυρος ρεπόρτερ, Adrian Wojnarowski, οι Γκρίζλις δεν αφήνουν τον Νικ να επιστρέψει στην Ευρώπη, κάνοντας χρήση της οψιόν ανανέωσης. Όλα αυτά, λίγα λεπτά μετά την πρώτη ενημέρωση που έκανε λόγο για κατανόηση των ανθρώπων του Μέμφις στην επιθυμία του Καλάθη να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο είχε συμφωνήσει.

Ωστόσο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει και ο ομογενής πλέι μέικερ θα επιμένει προκειμένου να πείσει τους Γκρίζλις να τον αφήσουν να φύγει, καθώς η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στην Ελλάδα, και σίγουρα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις πριν από τις μια, με το γαϊτανάκι να συνεχίζεται!