16/05/2012 (14:42)

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα για το πρώτο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να δηλώνει πως αυτή η σειρά θα είναι δύσκολη και για τις δύο ομάδες. “Η εμπειρία που έχω είναι πως μετά από οποιοδήποτε φάιναλ φορ είναι πολύ δύσκολο για τους παίκτες. Είτε είσαι πρωταθλητής, είτε είσαι τελευταίος, όπως έγινε με εμάς στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά έχουμε αρκετή εμπειρία να καταλάβουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε αλλού το μυαλό μας” είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Κάτι που είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε είναι ότι δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι μια σειρά πλέι οφ και χρειάζονται τρεις νίκες. Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και για τις δύο ομάδες”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην αρχική του τοποθέτηση είπε: “Αυτό που θα υποσχεθούμε είναι ότι η ομάδα μας θα παίξει σε υψηλό επίπεδο και ότι θα δίνει πάντα το 100%. Αν αξίζουμε και είμαστε καλοί, θα νικήσουμε. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ, είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι όλοι μας στον Παναθηναϊκό ξέρουμε ότι για να φτάσουμε στο στόχο του πρωταθλήματος πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλά. Οπότε, το 100% για την κατάκτηση του πρωταθλήματος“.

Οι πρωταγωνιστές της συνέντευξης Τύπου που έγινε ενόψει της έναρξης των τελικών, απάντησαν στην ερώτηση για το αν θα μπορούσε να υπάρχει συνύπαρξη των φιλάθλων των δύο ομάδων χωρίς επεισόδια: “Είναι πολύ δύσκολο. Μακάρι να γινόταν, αλλά όπως είναι τα πράγματα στην εποχή μας είναι πολύ δύσκολο. Είναι ευχή όλων να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε χωρίς ακρότητες, να είναι φίλαθλοι και των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο χωρίς επεισόδια” είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ομπράντοβιτς είπε:

“Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κάποιος εξ ονόματος πολλών ανθρώπων, γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μετά τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη μίλησα με πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού και ήταν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο, εξαιτίας όλων όσων συνέβησαν εκεί στην Τουρκία. Ο στόχος στο μέλλον πρέπει να είναι αυτός, να καταφέρουμε να τους κάνουμε να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν το μπάσκετ με το σωστό τρόπο. Σε κάποιους θα αρέσει, σε κάποιους όχι”.

Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός ρωτήθηκε για την πιθανή αντίδραση των προπονητών αν γίνουν επεισόδια: “Υπάρχουν κανονισμοί. Ένα μπουκάλι να πέσει στο παρκέ, να σταματήσει ο αγώνας. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο χτύπησε ο Διαμαντίδης. Ρώτησα τον διαιτητή: “Αν είχες χτυπήσει εσύ, θα συνέχιζες το παιχνίδι;” Η εντολή γενικότερα είναι να συνεχίζονται οι αγώνες, να τελειώνουν τα παιχνίδια. Όλα θα ήταν πιο απλά αν ίσχυαν οι κανονισμοί, οι ίδιοι κανονισμοί για όλους” είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το κατά πόσο είναι εύκολο να διαχειριστεί μια ομάδα τα συναισθήματα μετά από ένα φάιναλ φορ, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε: “Η εμπειρία δείχνει ότι μετά από φάιναλ φορ υπάρχει συναισθηματική φόρτιση έντονη για τους παίκτες. Είναι απαραίτητο να αποφορτιστούν, αν και είναι πολύ δύσκολο. Κάτι πολύ σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι και οι 12 παίκτες. Γιατί είναι τα πλέι οφ και χρειάζονται τρεις νίκες. Έχουμε παίκτες που έχουν αρκετή εμπειρία. Θέλω να δω τους παίκτες μου να αγωνίζονται όπως στο φάιναλ φορ, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αγωνίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Καμία αντίρρηση. Είναι το ίδιο δύσκολο να προετοιμάσεις την ομάδα μετά από το φάιναλ φορ”.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο ομάδων: “Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν όλες οι ομάδες. Είναι δύσκολο να βρεις μειονεκτήματα σε αυτό το επίπεδο. Με το σκάουτινγκ που υπάρχει και οι δύο ομάδες θα είναι καλά προετοιμασμένες. Για να μην μπούμε σε επιμέρους τεχνικά θέματα, όποια ομάδα είναι καλή σε κάτι ή κακή σε κάτι άλλο, σημαντικό ρόλο παίζει σε τι μέρα θα βρεθείς, πώς θα ανταπεξέλθεις μέσα στο παιχνίδι και σε μια καλή ή κακή στιγμή να βρεις λύσεις. Στο επίπεδο που είμαστε και οι δύο ομάδες, ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσει η μία την άλλη. Σημαντικό είναι και το σε τι μέρα θα βρεθείς. Θα παίξει και αυτό σημαντικό ρόλο”.