Τα συμπεράσματα του “πράσινου” τεχνικού τιμ, αλλά και την… αποστολή της ενσωμάτωσης του Ρόκο Λένι Ούκιτς στην ομάδα αποκάλυψε στο paobcblog.gr ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη έγραψε από τη Σόφια, όπου βρίσκεται η αποστολή του τριφυλλιού κάποιες από τις σκέψεις του για την εικόνα του παρουσίασαν οι Κυπελλούχοι Ελλάδος στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν στη Βουλγαρία.

Αναλυτικά:

“Καλησπέρα από τη Σόφια
Σε λίγες ώρες αναχωρούμε από τη Βουλγαρία με προορισμό την Αθήνα και τη συνέχεια της προετοιμασίας μας. Πήραμε μέρος σε ένα δυνατό τουρνουά, αντιμετωπίσαμε δύο πολύ δυνατές ομάδες και βγήκαν συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Το πρώτο που είδαμε είναι ότι παρά τις δυσκολίες και τις απουσίες, τις πολύ σημαντικές απουσίες που είχαμε, είχαμε μια αρκετά καλή πρόοδο σε ότι αφορά την τακτική, τους αυτοματισμούς.

Κάποιοι παίκτες που είχαν έρθει αργότερα όπως ο Άρμστρονγκ, κάποιοι παίκτες που δεν έχουν συνηθίσει τη φιλοσοφία με την οποία παίζει ο Παναθηναϊκός, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν σιγά-σιγά τι ζητάμε και ακόμη δώσαμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά εξαιτίας των απουσιών να πάρουν περισσότερο χρόνο και να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, ώστε να βρουν κάποιον σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την ομάδα. Γιατί όλοι οι παίκτες θα έχουν ρόλο και όλοι οι παίκτες θα είναι σημαντικοί.

Σε ότι αφορά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα που ήταν και πιο δυνατό, νομίζω ότι είχαμε βελτίωση από το πρώτο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Όπως ήταν φυσιολογικό και λόγω απουσιών, κάποιοι παίκτες αγωνίστηκαν πολύ ώρα και στους δύο αγώνες και είχαμε σημάδια κόπωσης, γι’ αυτό μετά το 30 χάσαμε μάχες στο ένας εναντίον ενός ή και στο ένας εναντίον δύο, αλλά και αρκετές βολές.

Το επόμενο βήμα και σημαντικό για εμάς είναι να επιστρέψει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας αυτές τις μέρες. Το πιο σημαντικό είναι να εντάξουμε τον Ούκιτς στην ομάδα, τον άλλο βασικό μας πλέι μέικερ, γιατί είναι και πολύ νευραλγική η θέση στην οποία παίζει. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και να είναι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Και να βοηθήσουμε και τον Χίλτον Άρμστρονγκ που αρχίζει και καταλαβαίνει τον τρόπο που θέλουμε να αγωνίζεται η ομάδα. Έχει χάσει πολύ χρόνο και χρειάζεται προσαρμογή.

Συνολικά μιλάμε για μια νέα ομάδα, με παιδιά καινούρια, που -το έχω ξαναπεί και θα το επαναλάβω- έχουν μάθει να αγωνίζονται με άλλη φιλοσοφία και προέρχονται από διαφορετικές σχολές. Όπως κι αν έχει θα πρέπει όλοι να ενταχθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Θα μιλήσουμε και πάλι σύντομα,
Σωτήρης