Αν μπορεί κάποιος να βρει ένα ψεγάδι στην περσινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αυτό ήταν η έλλειψη Ελλήνων παικτών πρώτης γραμμής. Κι αυτό δεν έγινε κατ’ επιλογήν, αλλά οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν με τις μαζικές αποχωρήσεις και τους “τσουχτερούς” ελεύθερους Έλληνες, δεν προδιέθεταν για πολλές κινήσεις με “γαλανόλευκο” χρώμα.

Φέτος, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει άρδην και στον συγκεκριμένο τομέα για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, η οποία, πλέον, μπορεί να… καυχιέται πως έχει δημιουργήσει ξανά (μετά από διάλειμμα ενός έτους) μία πολύ δυνατή ελληνική βάση στο ρόστερ της.

Γιατί μπορεί ο Κώστας Τσαρτσαρής να αποχώρησε από τη δράση και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης να επέστρεψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το ελληνικό στοιχείο έγινε ακόμα πιο έντονο.

Η απόκτηση των Νίκου Παππά και Βλάντο Γιάνκοβιτς πρόσθεσαν το “νέο αίμα” που ήταν απαραίτητο στο ρόστερ, η επιστροφή του Αντώνη Φώτση ισχυροποίησε το τριφύλλι στη θέση “4”, ενώ η άφιξη του Λουκά Μαυροκεφαλίδη προσθέτει στο ρόστερ των “πρασίνων” έναν παίκτη με δεδομένες αγωνιστικές δυνατότητες υψηλού επιπέδου.

Αν, μάλιστα, σε αυτούς προσθέσουμε τους ήδη υπάρχοντες (Δημήτρης Διαμαντίδης, Μάικ Μπράμος, Γάιος Σκορδίλης), αλλά και τον πέμπτο γκαρντ που θα έχει ο Παναθηναϊκός και ο οποίος θα είναι επίσης Έλληνας (Βασίλης Ξανθόπουλος ή Μάριος Μπατής), τότε γίνεται αντιληπτό πως το “γαλανόλευκο” χρώμα θα κυριαρχήσει και πάλι στα “πράσινα” αποδυτήρια.

Όσο για το παρκέ; Εκεί απομένει οι μεν (Έλληνες) να “δέσουν” με τους δε (ξένους) και να δημιουργήσουν ένα παζλ υψηλών απαιτήσεων και δυνατοτήτων