Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε σε εξαιρετική ημέρα το δίδυμο Καλάθη-Γκιστ, με τον πρώτο να δημιουργεί και να πετυχαίνει 18 πόντους και τον δεύτερο να σκοράρει 20 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς με 22 πόντους και ο Μάρκους Ντένμον με 13 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ενέργεια πρόσφερε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ενώ σταθερός ήταν  ο Κρις Σίνγκλετον με 6 πόντους. Κακή εμφάνιση από τους Λοτζέσκι-Ρίβερς που δεν βρήκαν τα απαραίτητα τρίποντα, ενώ έξω από τα νερά του ήταν ο Ζακ Όγκαστ. Καθοριστικός ο Κένι Γκάμπριελ με τα δύο τρίποντα στη δεύτερη παράταση.

Το Ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το σημερινό φιλικό με τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον και Γκιστ, με τους «πράσινους» να δείχνουν από την αρχή τα χαρακτηριστικά τους, ενέργεια, ταχύτητα και αλτικότητα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα γρήγορο 6-2, όμως φάνηκε επιρρεπής αμυντικά στην αδύναμη πλευρά δεχόμενος 3 τρίποντα, όμως αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καλάθης ήταν από το 1’ λεπτό σε εκρηκτική κατάσταση και δημιουργούσε για όλους, με τους Βουγιούκα και Μήτογλου που μπήκαν στη συνέχεια να παίρνουν προσπάθειες και να δίνουν μια διαφορά 5 πόντων (22-17), με την οποία έκλεισε το δεκάλεπτο.

Το β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει γρήγορα στο +1 με τον Μάρκους Ντένμον να αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνος από τα 6,75, την ώρα που ο Ζακ Όγκαστ έδειχνε να έχει περισσότερο άγχος από όσο θα έπρεπε με δεδομένη και τη σημασία του αγώνα.  Η επιστροφή των Καλάθη-Γκιστ ανέβασε κι άλλο επιθετικά το «τριφύλλι», ενώ ο συνδυασμός τους στο πικ εν ρολ ζέστανε και το γήπεδο. Το ημίχρονο έκλεισε στο 40-33 με τον Παναθηναϊκό να δείχνει σε γενικές γραμμές διάθεση και τον Τσάβι Πασκουάλ να δοκιμάζει συνεχώς συστήματα και πρόσωπα.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει σημάδια κούρασης, με τον Καλάθη να υποπίπτει σε αρκετά λάθη, όμως παράλληλα ήταν η στιγμή που το «τριφύλλι» έδειξε τις δυνατότητες του αμυντικά. Η πεντάδα με τους Αντετοκούνμπο-Σίνγκλετον-Γκιστ δούλεψε άψογα στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων με τον Παναθηναϊκό να μη δέχεται πόντο για περισσότερο από 6’ λεπτά, έχοντας παράλληλα πλήρη υπεροχή στα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει ρυθμό με την επιστροφή του Ντένμον στο παρκέ με αποτέλεσμα να κλείσει την περίοδο στο 57-49.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο τελευταίο μέρος του αγώνα με το ίδιο σκεπτικό, με τους Γκάμπριελ και Λοτζέσκι να μπαίνουν ξανά στο παρκέ για να μπουν στα συστήματα του Πασκουάλ. Οι “πράσινοι” δυσκολεύονταν να τελειώσουν τις φάσεις, με δεδομένο ότι τα… καύσιμα είχαν τελειώσει σε πολλούς παίκτες, ενώ πρόβλημα υπήρχε και από τα 6,75 που με εξαίρεση τον Ντένμον, οι υπόλοιποι δεν βοήθησαν ουσιαστικά. Τα προβλήματα οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να βρίσκονται στο καλάθι. Ο αγώνας οδηγήθηκε και σε δεύτερη παράταση, στην οποία οι Γκάμπριελ και Παππάς ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες του παρκέ και χάρισαν στο τέλος τη νίκη με 102-97.

Τα δεκάλεπτα:

2-17, 40-33, 57-49, 77-77, 84-84, 102-97

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6, Ρίβερς 3, Παππάς 22, Ντένμον 13, Γκιστ 20, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 10, Όγκαστ 1, Λοτζέσκι, Καλάθης 20, Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 3.

Αναντολού Εφές (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Λίντο 5, ΜακΚόλουμ 14, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Μπατούκ 2, Ντεμίρ, Μότουμ 10, Άνταμς 7, Στίματς 3, Μούριτς 8, Ντάνστον 9, Σιμόν 23.