Ο Γιόνας Ματσιούλις είχε καιρό να δει τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του στον Παναθηναϊκό και αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα… έτρεξε να τους συναντήσει στο ΟΑΚΑ! Εχοντας κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Λιθουανίας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ο έμπειρος φόργουορντ δέχτηκε τα συγχαρητήρια από όλα τα μέλη της ομάδας, παρέμεινε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την προπόνηση των νταμπλούχων Ελλάδος και από την Πέμπτη (26/9) θα ενσωματωθεί κι αυτός στην προετοιμασία της ομάδας. 
 
Το πόσο πολύ ενδιαφέρεται ο Ματσιούλις για την πορεία της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού φάνηκε από τις ερωτήσεις που έκανε στους ανθρώπους της ομάδας, ζητώντας πληροφορίες τόσο για το ταξίδι στην Κίνα, όσο και για το πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει οι προπονητές του ως την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του «τριφυλλιού». 
 
Εν τω μεταξύ, ο τέταρτος στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Κροατίας, Ρόκο-Λένι Ούκιτς, επίσης αναμένεται στις προπονήσεις, μετά τη μικρή άδεια που είχε πάρει για να ξεκουραστεί και να φορτώσει τις μπαταρίες του μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στα γήπεδα της Σλοβενίας. Ο Στεφάν Λάσμε, εξάλλου, έκανε και πάλι ένα τμήμα της προπόνησης, ενώ εκτός έμειναν για μία ακόμη μέρα οι τραυματίες Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Γιώργος Αποστολίδης.