Κατά καιρούς έχουν βγει πολλά δημοσιεύματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που αναφέρουν ότι σειρήνες από τις ΗΠΑ ηχούν συνέχεια στ’ αυτιά του προπονητή του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο. Τα σενάρια αυτά μιλούσαν για ενδιαφέρον ομάδων και του NCAA και του ΝΒΑ. Κανένα βέβαια, δεν βγήκε αληθινό ως τώρα. Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφόρησε για το αμερικανικό ενδιαφέρον για τον Πιτίνο το έβγαλε πρώτος ο δημοσιογράφος Peter Vecsey που αποκάλυψε ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε επαφές με τον ιδιοκτήτη των Καβαλίερς Dan Gilbert για να αναλάβει το Κλίβελαντ στη νέα σεζόν.

Το θέμα αναπαράχθηκε αμέσως σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το Bleacher Report, το MSN.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι Καβαλίερς, που μετά την φυγή του Λεμπρόν Τζέιμς και την μετακόμισή του στους Λέικερς πήραν… φόρα στην κατηφόρα και έκαναν φέτος μια τραγική σεζόν με ρεκόρ 19-63 στην κανονική περίοδο (έμειναν φυσικά εκτός πλέι οφ), αναζητούν τον προπονητή που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την ομάδα. Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Πιτίνο. Μάλιστα στο θέμα τονιζόταν ότι ο Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ήδη επαφές για το όλο ζήτημα με τον με τον ιδιοκτήτη των Καβαλίερς Dan Gilbert.

Στα δημοσιεύματα πάντως, που κυκλοφόρησαν ουδείς έλεγε αν ισχύει ή δεν ισχύει η αποκάλυψη αυτή. Από την άλλη έκαναν αναφορές στο σκοτεινό παρελθόν του Πιτίνο με την αποπομπή από το Πανεπιστήμιο Louisville.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ PETER VECSEY ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΤΙΝΟ