Η όχι και τόσο θετική εικόνα που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό, έχει κάνει τους ανθρώπους του συλλόγου να θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα, ενισχύοντας ουσιαστικά το υπάρχον σύνολο. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιδιώξουν να καταστούν πιο ανταγωνιστικοί για τον τίτλο, από τη στιγμή που θα αναγκαστουν να τον διεκδικήσουν με μειονέκτημα έδρας.

Οι «πράσινοι» έχουν ήδη φτάσει σε συμφωνία με τον Ντι Τζέι Κούπερ, αλλά και τον Κένιον Μάρτιν, επιβεβαιώνοντας για την περίπτωση του πρώτου παίκτη το χθεσινό μας ρεπορτάζ. Οι ικαντότητές του στο εκτελεστικό και το οργανωτικό κομμάτι, καθώς και η γνώση του πάνω στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη μεταγραφή του, η οποία πολύ σύντομα θα καταστεί επίσημη. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του δις φιναλίστ του ΝΒΑ, ο οποίος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Μία νέα περίπτωση που έχει βγει στο προσκήνιο, είναι αυτή του Κώστα Καϊμακόγλου. Ο πρώην φόργουορντ και πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με τον Παναθηναϊκό, έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Ούνικς Καζάν και η διοίκηση θέλει να τον επαναφέρει στην ομάδα, καθώς φέρεται να του κάνει και πρόταση για την επόμενη σεζόν, με εξαιρετικούς οικονομικούς όρους.