Στον Παναθηναϊκό η “επιχείρηση οικονομία” δεν έχει να κάνει μόνο με τα συμβόλαια των παικτών και το κόστος του προπονητικού τιμ. Η προσπάθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, του ανθρώπου που παρέλαβε το τιμόνι, είναι να συμμαζευτεί η ΚΑΕ, να περιοριστούν τα έξοδα και να μειωθούν στο ελάχιστο οι ελαστικές δαπάνες.

Το γεγονός ότι οι “πράσινοι” θα κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι (και όχι στο Ζλάντιμπορ) είναι ενταγμένο στη γενικότερη φιλοσοφία που διέπει το “τριφύλλι“.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί οι ελληνικές ομάδες επέλεγαν προετοιμασία στο εξωτερικό, τη στιγμή που η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικά προπονητικά κέντρα (εκτός από αυτό που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, εφάμιλλο είναι και του Μετσόβου), σε υψόμετρο, έτσι όπως πρέπει να είναι για να “χτιστεί” η φυσική κατάσταση.

Οι εγκαταστάσεις είναι υψηλού επιπέδου, το γήπεδο της προπόνησης (αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία) και η αίθουσα με τα βάρη βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα… αξεσουάρ (πισίνα εσωτερικού χώρου, υδρομασάζ, σάουνα, κτλ.), ώστε οι παίκτες να έχουν ό,τι χρειάζονται.

Πρέπει -εντάξει κρατάμε στατιστικά στοιχεία, αλλά υπάρχει και… όριο- να είναι η πρώτη φορά που οι δύο “αιώνιοι” θα κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει στροφή αντίληψης. Και μας αρέσει, γιατί όπου μπορούμε καλό είναι να κάνουμε ταυτόχρονα οικονομία και να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία