Όπως αναμενόταν, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Zalgiris αναβλήθηκε εκ νέου. Η EuroLeague επισημοποίησε τη ματαίωση του αυριανού αγώνα (26/1) της 18ης αγωνιστικής και θα επαναπρογραμματιστεί για τρίτη -και τελευταία- φορά τις προσεχείς ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των κανονισμών της EuroLeague, ένας αγώνας μπορεί να προγραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, εφόσον “υπαίτια” για την αναβολή του είναι η ίδια ομάδα -όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Εφόσον το ματς δεν διεξαχθεί ούτε την 3η φορά με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, τότε η λιθουανική ομάδα θα το κερδίσει στα χαρτιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Ο αγώνας για τη 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Turkish Airlines EuroLeague μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Zalgiris Kaunas που είχε προγραμματιστεί εκ νέου να διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, έχει ανασταλεί λόγω των επειγόντων μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση μετά τις κακές καιρικές συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει η ελληνική πρωτεύουσα από την περασμένη Δευτέρα.

Η Euroleague Basketball θα αξιολογήσει μαζί με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό του αγώνα με βάση τις διαθέσιμες ημερομηνίες και τη διαθεσιμότητα της παραγωγής των κατόχων τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις τις επόμενες ημέρες».