Το «κόλπο γκρόσο» του Παναθηναϊκού με την μεταγραφή του Mario Hezonja είχε και την σφραγίδα του Enes Kanter. O Kanter έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο «ψήσιμο» του Mario Hezonja για να πάει στον Παναθηναϊκό και οι πράσινοι «ευχαρίστησαν» δημόσια για την μεταγραφή τον Τούρκο παίκτη του NBΑ, ο οποίος μάλιστα επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι θα ήθελε να παίξει κι αυτός στο «τριφύλλι»!

Η… εμπλοκή του Kanter στην μεταγραφή Hezonja ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, έπειτα από την συνέντευξη που είχε δώσει στο ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι OPEN ο Τούρκος μπασκετμπολίστας.

Ο παίκτης του ΝΒΑ είχε πει τότε ότι θα ήθελε να παίξει στον Παναθηναϊκό κάποια στιγμή: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ τους, θα διάλεγα να πάω στον Παναθηναϊκό, για κάποιο λόγο, δεν ξέρω ποιον – αγαπώ τον Παναθηναϊκό.

Στην Τουρκία, όταν ήμουν παιδί, ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες που έβλεπα και έχουν παίξει θρύλοι του ΝΒΑ εκεί, όπως ο Dominique Wilkins. Ελπίζω, βέβαια, να παίξω ακόμα για αρκετό καιρό στο ΝΒΑ, αλλά οταν τελειώσω, η Ελλάδα θα είναι σίγουρα μια από τις επιλογές μου για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Οι πράσινοι έπιασαν επαφές με τον Kanter από τότε. Κάπου εκεί ήρθε στην κουβέντα και ο Hezonja, ο οποίος είναι γνωστό και το έχει δηλώσεις αμέτρητες φορές ότι είναι «άρρωστος» Παναθηναϊκός.

Ο Kanter που είναι κολλητός με τον Κροάτη έπαιξε τον ρόλο του μεσολαβητή και έτσι ξεκίνησαν οι επαφές που έφτασαν τελικά στην μεταγραφή του Hezonja στον Παναθηναϊκό.

Μετά την συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον παίκτη ο Enes Kanter έγραψε στα social media ότι θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τους αδελφούς του Έλληνες και μάλιστα ανέφερε ότι ελπίζει κάποια μέρα να φορέσει την φανέλα του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός αμέσως τον ευχαρίστησε για την μεσολάβησή του και ανέφερε: «Ευχαριστούμε Enes Kanter για τη βοήθεια, είσαι ένας από εμάς»!