Την ήττα με 81-80 γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο τελικό του Γκομέλσκι Καπ από την ΤΣΣΚΑ δείχνοντας όμως πολύ καλά δείγματα λίγες μέρες μάλιστα πριν τον προημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

 Μοιραίος παίκτης για τους «Πράσινους» ο Πάβλοβιτς που αστόχησε σε σουτ την ώρα ακριβώς που κοκκίνιζε το ταμπλό και δεν μπόρεσε να δωσει την νίκη στην ομάδα του.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και συγκεκριμένα στα 13’’ πριν το τέλος όταν και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 2 βολές έκανε το 81-80 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός αν και ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε με 10 πόντους στο ημίχρονο(32-42) εντούτοις δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό δίνοντας τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ με σύμμαχο την πολύ καλή της άμυνα αλλά και την ευστοχία της έξω από τη γραμμή των 6,75 να αρχίζει σταδιακά να ροκανίζει τη διαφορά και να καταφέρνει στο τέλος της τρίτης περιόδου να έχει εκείνη την πρωτοπορία με 58-56.

Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας θύμισε κάτι από τις ιστορικές αναμετρήσεις των δυο συλλόγων στο πρόσφατο παρελθόν αφού οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ προσπαθώντας η μια να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης. Ο αγώνας οδηγήθηκε από πολύ νωρίς στη ρουλέτα των βολών οπού η ΤΣΣΚΑ ήταν πιο εύστοχη και έφτασε στην νίκη μαζί και στην κατάκτηση του τουρνουά.

Από τους «Πράσινους» εκφραστήκαν κάποια παράπονα για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα από τους διαιτητές της αναμέτρησης που επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι των Ρώσων που σε ορισμένες περίπτωσης ξέφευγε από το όριο.

Δεκάλεπτα: 15-25, 37-42, 58-56, 81-80.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14 (3), Αστάπκοβιτς, Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 19 (11 ασ.), Φριτζόν 3, Τζάκσον 1, Κορόμπκοβ 8, Κραβτσόβ, Βοροντσέβιτς 10 (2), Χίγκινς 6 (2), Κουρμπάνοβ 6, Χάινς 14.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (1), Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 17 (1), Διαμαντίδης 4, Καλάθης 14 (2), Παπαγιάννης, Καλαϊτζάκης, Λούντζης, Κούζμιτς 8 (11ρ.).