Σε μια βραδιά, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τη βράβευσή του από την Ευρωλίγκα, δε θα μπορούσαν να μη «συμμετέχουν» με το δικό τους τρόπο και άνθρωποι που… έφαγαν ψωμί κι αλάτι μαζί του. Ένας εξ αυτών, είναι ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος μπορεί τη δεδομένη στιγμή να βρίσκεται στους Canton Charge της D-League ως βοηθός προπονητή, αλλά δεν ξέχασε την ξεχωριστή στιγμή του άλλοτε αρχηγού του.

Μία εκ των ιστορικών φυσιογνωμιών της «αρμάδας» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θυμήθηκε πολύ περισσότερο τις pick ‘n’ roll συνεργασίες με τον Διαμαντίδη και το «τιτίβισμά» του με μια υπέροχη φωτογραφία από τα αποδυτήρια, μετά την κατάκτηση του έκτου ευρωπαϊκού τροπαίου στη Βαρκελώνη, σχετιζόταν με τη μεταξύ τους «τηλεπάθεια». «Δε θα υπάρξει ξανά δίδυμο pick ‘n’ roll σαν εμάς, καλώς ήρθες στην αθανασία αδερφέ μου», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Λίγο αργότερα, ο Στεφάν Λάσμε επίσης θα απένειμε τα εύσημα στον Διαμαντίδη για όσα πέτυχε στην καριέρα του. «Αν υπάρχει κάποιος που να το αξίζει, αυτός είσαι εσύ. Το καλύτερο γκαρντ, με το οποίο έχω παίξει (αν και θεωρώ ακόμα ότι είμαι καλύτερος αμυντικός από σένα b@@@@). Δεν βγαίνουν πια παίκτες σαν εσένα, θα λείψεις πραγματικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram