Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όταν το πρωτοακούσαμε δεν το πιστέψαμε και πολύ μπορεί να μην δώσαμε καν βάση. Βάση των τωρινών δεδομένων, ειδικά των οικονομικών, της ομάδας μια κίνηση σαν αυτή μας φάνταζε ιδιαίτερα απίθανη. Είναι όμως φορές που το απίθανο γίνεται πιθανό και έτσι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα οι πράσινοι ανακοίνωναν την απόκτηση του Κροάτη.

Ο ίδιος πάντα και παντού δήλωνε “Αιώνια Πιστός” καθώς με κάθε ευκαιρία που του δινόταν εξυμνούσε την ομάδα και ιδιαίτερα τον κόσμο της. Έναν κόσμο που δυστυχώς λόγω των συνθηκών δεν θα μπορέσει να συναντήσει στο ΟΑΚΑ…. τουλάχιστον φετος…. Είχε όνειρο να φορέσει την πράσινη φανέλα και μεγάλωσε θαυμάζοντας τον εμβληματικό αρχηγό του τριφυλλιού Δημήτρη Διαμαντίδη. Πως φτάσαμε μέχρι εκει ομως; Δηλαδή ένα παιδί από το Dubrovnik να μεγαλώνει με τον Παναθηναϊκό και τον Διαμαντίδη.

Είναι το δώρο των δυο αειμνήστων Γιαννακόπουλων του Παύλου και του Θανάση στις επόμενες γενιές. Είναι το δώρο της μεγάλης αυτής Παναθηναϊκής οικογένειας που ανέλαβε την ομάδα με στόχο να την κάνει πασίγνωστη και πρώτη. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, το Brand name του Παναθηναϊκού επί ημερών Γιαννακόπουλων γιγαντώθηκε μέσω των τίτλων και των διακρίσεων του που έγινε ο ιδανικός προορισμός για κάθε αθλητή μπάσκετ. Σε συνδυασμό πάντα με τον πύρινο κόσμο του που μετέτρεπε το ΟΑΚΑ σε ένα κανονικό κολαστήριο για κάθε αντίπαλο έκαναν τον Παναθηναϊκό γνωστό στα πέρατα της οικουμένης.

Wilkins,Jasikevicius,Scott,Rodgers,Pekovic είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που έχουν περάσει από το ΟΑΚΑ. Αλήθεια ποια άλλη ομάδα έχει φέρει δυο Hall of Famers στην Ελλάδα; Ένας ο Wilkins και ο δεύτερος πολύ πρόσφατα ο θρυλικός coach Rick Pitino . Ειδικά ο τελευταίος είναι επίσης δείγμα του μεγάλου Brand της ομάδας.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού Τάκης Τριαντόπουλος το παραδέχτηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής. “Αυτή είναι η δύναμη της βαριάς κληρονομιάς” μιας κληρονομιάς την οποία φέτος μαζί με τους Διαμαντίδη και Αλβέρτη έχουν κληθεί να συνεχίσουν και να την μεγαλώσουν. Με την μεταγραφή αυτή έδειξαν την δυναμική της που ακόμα και σήμερα που το τριφύλλι δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του αγωνιστικά η φλόγα που άναψαν ο Παύλος και ο Θανάσης συνεχίζει να καίει και να δείχνει το δρόμο για το μέλλον.

Για αυτο σήμερα οι απανταχού Παναθηναϊκοί καλό θα ήταν εκτός από την εν ενεργεία διοίκηση του τριφυλλιού να κοιτάξετε και προς τον ουρανό και να ευχαριστήσετε τους δυο αυτός μεγάλους άνδρες που έκαναν την αρχή.