Το Sportime ήταν το πρώτο ελληνικό ΜΜΕ που στις 2 Ιουνίου είχε αποκαλύψει ότι αν ο Ρικ Πιτίνο αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό τότε το απόλυτο φαβορί για την διαδοχή του Αμερικανού στον πράσινο πάγκο θα είναι  Αργύρη Πεδουλάκη. Από τότε φάνηκε ότι ο «Αρτζι» περίμενε στην αναμονή για να δει το θα κάνει ο Αμερικανός. Και όταν είπε το «αντίο» ξεκαθάρισε μια και καλή το τοπίο. Ο Πεδουλάκης θα ήταν ο διάδοχός του.

Κάπου ενδιάμεσα άρχισαν να βγαίνουν σενάρια που ανέφεραν ότι οι πράσινοι κοιτάνε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Σάρας Γιασικεβίτσιους. Αποδείχτηκε όλα αυτά τα σενάρια ήταν «παραμυθάκια». Ο Ζοτς για παράδειγμα είναι να μείνει στην Φενέρ και φυσικά ακόμα κι αν δεν έμενε θα χρειαζόταν ένα πραγματικό θαύμα (και θαύματα δεν γίνονται κάθε μέρα) για να γυρίσει στον πράσινο πάγκο. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σάρας. Η μόνη περίπτωση γα να άφηνε την Ζαλγκίρις θα ήταν για να πάει στο ΝΒΑ.

Ο Πεδουλάκης ήταν από την αρχή ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού και ποτέ δεν άλλαξε αυτό.

Και δεν άλλαξε διότι οι πράσινοι ζύγισαν καλά τα πάντα και κατέληξαν στον «Αρτζι» για πολλούς λόγους.

*Ο Πεδουλάκης είναι… παιδί του Παναθηναϊκού. Πέρασε από την ομάδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής και ξέρει απ΄ έξω κι ανακατωτά τα πάντα.

*Εχει όλα τα εχέγγυα για να φτιάξει μια ομάδα που θα… καταπίνει σπαθιά και θα δίνει τα πάντα στο παρκέ.

*Εχει βγάλει από τα χέρια του γενιές ολόκληρες παικτών (ανάμεσά τους, οι Γκούροβιτς, Γιάριτς, Παπαγιάννης και τελευταίο… δείγμα της δουλειά του είναι ο Καράμπελας).

*Δουλεύει πολύ τους παίκτες και τους βελτιώνει. Θέλετε ένα απλό παράδειγμα. Δείτε τον Γκιστ. Τον έφερε από την Μάλαγα στις αρχές του 2012 (ανταλλαγή με τον Πάνκο). Ο Αμερικανός που ήταν στον… βυθό, αναστήθηκε και έγινε top class.

*Δεν καταλαβαίνει τίποτα από… ειδικές αποστολές. Είναι πολεμιστής, δεν φοβάται τίποτα και… τρώει σίδερα.

*Η άμυνα είναι η αγάπη του και πολλοί τον κατηγορούσαν ότι ρίχνει το βάρος εκεί και αγνοεί την επίθεση. Το Περιστέρι δεν είναι μέτρο σύγκρισης με τον Παναθηναϊκό, αλλά έδειξε εκεί ότι μπορεί να παίξει και γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ. Και σε αντίθεση με τις δυο πρώτες θητείες του στον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά δείχνει να έχει στα χέρια του ένα εξαιρετικό υλικό (με τις προσθήκες που θα γίνουν, βέβαια) με το οποίο μπορεί να παίξει και άμυνα, αλλά και επιθετικό μπάσκετ.

Το ότι ήταν παιδί της ομάδας, είχε αφήσει εξαιρετικά σε γενικές γραμμές δείγματα δουλειάς και το όλο «πακέτο» του ήταν οι βασικές βασικές αιτίες που έκαναν την διοίκηση να αποφασίσει. Αν η απόφαση αποδειχτεί σωστή ή όχι θα φανεί βέβαια, στην πράξη…