Αρκετές φορές το τελευταίο δίμηνο ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε τονίσει σε συνεντεύξεις Τύπου πως η απουσία των Δημήτρη Διαμαντίδη και Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την “πράσινη” εξίσωση λόγω των τραυματισμών του ήταν η βασική αιτία που καθιστούσε το παιχνίδι της ομάδας του… προβλέψιμο. Κάτι που αποδεικνύεται με τον καιρό από τη στιγμή που αμφότεροι “ανεβάζουν στροφές” δείχνοντας πως ξαναβρίσκουν τον παλιό καλό τους εαυτό.

Δημήτρης Διαμαντίδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχουν επιστρέψει εδώ και περίπου είκοσι μέρες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, κάτι που έχει… αντίκτυπο στη γενικότερη εικόνα του τριφυλλιού. Κι αυτό γιατί η δημιουργία βελτιώθηκε σημαντικά, ενώ οι “πράσινοι” απέκτησαν και πάλι οντότητα στο “ζωγραφιστό”.

Αμφότεροι έδωσαν… τα διαπιστεύτηριά τους στα δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποδεικνύοντας γιατί θεωρούνται καταλύτες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός του τριφυλλιού “πλήγωσε” τους “ερυθρολεύκους” σκοράροντας (19π.), αλλά και… πασάροντας (7ασ.), ενώ ο θηριώδης σέντερ είναι η βασική αιτία που οι “ψηλοί” του Ολυμπιακού χρεώνονται με γρήγορα φάουλ (σ.σ.: ειδικά ο Γκιόργκι Σερμαντίνι).

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα καθώς περιλαμβάνει τις εκτός έδρας δοκιμασίες με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να αισθάνεται πιο… ήσυχος από τη στιγμή που “3D” και “Σόφο” έχουν επιστρέψει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.

“Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”

Η “κόντρα” μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδερφών Αγγελόπουλου με αφορμή τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο Ελληνικό δεν φαίνεται να κοπάζει. Αντίθετα, οι δύο πλευρές εξακολουθούν να βρίσκονται… στα χαρακώματα, ειδικά μετά την γραπτή δήλωση του “ισχυρού άνδρα” του Παναθηναϊκού, η οποία αναφέρει:

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Πόσο περισσότερο όταν επί μια δεκαετία είναι ο καλύτερός μας πελάτης, όπως ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι“.