Το όνομα του Παναθηναϊκού αποτελεί από μόνο του ένα πανίσχυρο franchise στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι “πράσινοι” καθ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ομάδα αποτελούσαν ένα ιδιότυπο… σχολείο από το οποίο πέρασαν πολλοί παίκτες. Κάποιοι εξ αυτών… αρίστευσαν, ενώ κάποιοι έμειναν… μετεξεταστέοι. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, όσοι παίκτες αγωνίστηκαν με το τριφύλλι είχαν κέρδος, είτε αυτό ήταν αγωνιστικό (ήτοι τίτλοι και διακρίσεις) είτε οικονομικό.

Η περίπτωση του Νικ Καλάθη είναι η πιο πρόσφατη. Ο Ελληνοαμερικανός πλεϊμέικερ παρά το γεγονός ότι την τελευταία σεζόν παρουσιάστηκε μέτριος, όντας στα περισσότερα παιχνίδια κατώτερος των περιστάσεων, βγήκε κερδισμένος από την παραμονή του για μία τριετία στον Παναθηναϊκό εξασφαλίζοντας με χαρακτηριστική άνεση το επόμενο (μεγάλο) συμβόλαιο της καριέρας του υπογράφοντας στην Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Και φυσικά δεν είναι ο μοναδικός καθώς αρκετοί ακόμα παίκτες από το περσινό ρόστερ των “πράσινων” είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο, ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής.

Πρόδηλο είναι πως το όνομα “Παναθηναϊκός” αρκεί από μόνο του για να δημιουργήσει… υπεραξίες με τους παίκτες που αγωνίζονται (είτε λίγο είτε πολύ) στον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης να βγαίνουν σε κάθε περίπτωση κερδισμένοι