Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από τη Σπάρτη με σκοπό να βάλει το όνομά του στον ελληνικό μπασκετικό χάρτη. Και σιγά σιγά τα καταφέρνει. Ο λόγος για τον Γιώργο Διαμαντάκο, ο οποίος ντεμπούταρε σήμερα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στο Περιστέρι. Ο ύψους 2μ15 σέντερ βρέθηκε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στην “πράσινη” δωδεκάδα (σ.σ.: είχε προηγηθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΚΑΟΔ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής) και πάτησε παρκέ για περίπου τρία λεπτά παίρνοντας… το “βάπτισμα του πυρός“.

Ο νεαρός παίκτης μπορεί να στάθηκε άτυχος την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε και υπέστη κάταγμα κόπωσης με αποτέλεσμα να μείνει τρεις μήνες εκτός παρκέ, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιστρέψει… δριμύτερος θέλοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Εξάλλου, αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Διαμαντάκος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού, με την οποία στοχεύει τη φετινή σεζόν να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή τόσο στην ΕΣΚΑ όσο και στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Σπαρτιάτης σέντερ αποτελεί, άλλωστε, τον ακρογωνιαίο λίθο των “πράσινων” εφήβων, με τους οποίους μέτρησε κατά μέσο όρο 13.6 πόντους (68.9% στις βολές, 68.2% στα δίποντα) και 8.5 ριμπάουντ στα δεκατρία (13) παιχνίδια που πρόλαβε να αγωνιστεί μέχρι να τραυματιστεί.