Το τοπίο για το αν ο Κιθ Λάνγκφορντ θα μπορέσει να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της Τετάρτης (13/2) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας θα ξεκαθαρίσει μια και καλή αύριο (11/2).

Ο Αμερικανός είχε υποστεί θλάση στον προσαγωγό στις 21/12 στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ για τη Ευρωλίγκα. Αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για έναν απλό τραυματισμό που θα τον άφηνε το πολύ για 15 με 20 μέρες εκτός δράσης. Αμ δε. Η θλάση εξελίχθηκε σε σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών.

Ο παίκτης ήταν μπροστά στο δίλημμα να κάνει επέμβαση ή να το… παλέψει με συντηρητική αγωγή. Τελικά επέλεξε τον δεύτερο δρόμο. Εδώ και καιρό οι πόνοι έχουν υποχωρήσει και ο 35χρονος Αμερικανός κάνει ατομικό πρόγραμμα και δείχνει να πηγαίνει καλά.

Αύριο θα δοκιμάσει να προπονηθεί σε φουλ ρυθμό κι αν τα καταφέρει θα θέσει υποψηφιότητα για το ντέρμπι. Για να γίνει, βέβαια, αυτό θα πρέπει να ξαναδηλωθεί στις εγχώριες διοργανώσεις (οι πράσινοι τον είχαν βγάλει από το… ρόστερ της Α1 μετά τον τραυματισμό του) και αυτό μπορεί να γίνει, καθώς ο Λοτζέσκι είναι νοκ άουτ με θλάση, άρα μπορεί να αντικατασταθεί με τον Λάνγκφορντ στα ματς εντός των ελληνικών τειχών.

Η… λειψανδρία

Αν, βέβαια, ο 35χρονος παίκτης βγάλει την αυριανή προπόνηση χωρίς πρόβλημα και παίξει την Τετάρτη στο ντέρμπι, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα ‘ναι έτοιμος 100%. Ο Αμερικανός έχει μείνει πίσω.

Το θέμα είναι όμως, ότι η ομάδα τον έχει ανάγκη. Οι τραυματισμοί δεν την έχουν αφήσει σε ησυχία, καθώς ο Λάνγκφορντ είναι στα πιτς, ο Λοτζέσκι έπαθε θλάση και θα μείνει για 3-4 εβδομάδες εκτός δράσης, ενώ ο Παππάς έχει υποστεί ρήξη χιαστών και θα επιστρέψει του… χρόνου.

Ο Πιτίνο θέλει να έχει άλλη μια λύση στα γκαρντ στο ντέρμπι, ενώ θέλει να έχει έναν καλό σουτέρ στο παρκέ και ο Λάνγκφορντ μπορεί να του τα δώσει και τα δυο. Ετσι μπορεί ακόμα να είναι ανέτοιμος, αλλά αν βγάλει «καθαρή» την αυριανή προπόνηση τότε όλα δείχνουν ότι θα είναι στην 12άδα στην μετωπική με τους ερυθρόλευκους.