Την ευκαιρία να ζήσει από κοντά για πρώτη φορά την “καυτή” ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα έχει την προσεχή Δευτέρα ο Μάρκους Μπανκς. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ αποκτήθηκε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου από το τριφύλλι κι έτσι δεν αντιμετώπισε τους “ερυθρόλευκους” στο παιχνίδι του α’ γύρου.

Το άγνωστο, πάντως, δεν δείχνει να τον… τρομάζει. Πόσω μάλλον η εχθρική ατμόσφαιρα που πρόκειται να συναντήσουν στο ΣΕΦ οι “πράσινοι”. Ο ίδιος εμφανίστηκε… συνειδητοποιημένος για τις δυσκολίες αφού, όπως δήλωσε, έχει παρακολουθήσει αρκετά βίντεο στο Youtube από παλαιότερες αναμετρήσεις των δύο “αιωνίων”.

“Έχω δει βίντεο στο Youtube. Ένα προς ένα. Δεν ξέρω κάποιον μπασκετμπολίστα που να μην θέλει να παίξει σε μία τόσο φανατισμένη ατμόσφαιρα μια φορά στη ζωή του. Είναι μεγάλη πρόκληση”, δήλωσε αρχικά ο Μάρκους Μπανκς για να συνεχίσει αναφερόμενος στην εμπειρία του να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι:

“Έχω παίξει στο ΝΒΑ για τα τελευταία δέκα χρόνια. Φυσικά κανένα παιχνίδι δεν είναι τόσο σκληρό όσο αυτά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με φωτιές, με μπουκάλια. Τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό στην Αμερική, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι μία πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα. Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Είμαι ενθουσιασμένος“.

Τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα δεν θα παίξουν κάποιο ρόλο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σύμφωνα με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ: “Μπορεί να ξεκινήσουμε το παιχνίδι και να βάλουμε όλα τα σουτ ή μπορεί να μην βάλουμε κανένα. Θα εξαρτηθεί από τη συγκέντρωση που θα έχουμε ομαδικά. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή μας και στην πορεία όλα θα κυλήσουν από μόνα τους”.

Όσο για το ματς απ με τον Βασίλη Σπανούλη; “Θα τον μαρκάρω. Το θέλω. Νιώθω σίγουρος για τον εαυτό μου. Έχω παρακολουθήσει τον τρόπο παιχνιδιού του και ξέρω πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη. Δεν θα το κάνω μόνο για τον εαυτό μου. Θα με υποστηρίξει ολόκληρος ο Παναθηναϊκός. Αν θέλει να μας κερδίσει όλους, τότε θα πρέπει να του δείξουμε πως θα παλέψουμε”.