Στην Λιθουανία και συγκεκριμένα στο Βίλνιους βρίσκεται η αποστολή του Παναθηναϊκού με σκοπό να αντιμετωπίσει αύριο Πέμπτη (17/10) την Λιέτουβος Ρίτας. Όπως ήταν φυσικά κατά την άφιξη των «πρασίνων» τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον Λιθουανό φόργουορντ, Γιόνας Ματσιούλις. Ο ίδιος σε δηλώσεις μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως στο τέλος της χρονιάς ο Παναθηναϊκός προτίθεται να αποσύρει το νούμερο «8» του Μάικ Μπατίστ, και για αυτό το λόγο δέχθηκε να αλλάξει νούμερο στην φανέλα του.

Για το αν αισθάνεται περίεργα που θα αντιμετωπίσει τον Σεϊμπούτις με τον οποίο ήταν συμπαίκτες μέχρι πριν από λίγες μέρες στην Εθνική Λιθουανίας:
«Αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της δουλειά μας. Μπορεί να παίξουν όλοι εναντίον όλων. Έτσι και εγώ θα παίξω κόντρα στον Ρενάλντας. Είναι ένας καλός παίκτης, αλλά γνωρίζουμε τα δυνατά του στοιχεία και πως να τον σταματήσουμε».

Για την Λιέτουβος Ρίτας: 

«Η Λιέτουβος Ρίτας είναι σε καλή κατάσταση,καθώς έπαιξε στα προκριματικά. Ο Σεϊμπούτις είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, αλλά δεν υποτιμάμε τους υπόλοιπους. Ο Γκετσεβίτισους συμβάλλει αρκετά και πιστεύω πως η ομάδα του Βίλνιους είναι σε καλή κατάσταση».

Για το ποια είναι τα φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο: 

«Δεν ξεχωρίζω της ομάδες σε φαβορί και αουτσάιντερ. Κάθε χρόνο όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας είναι δυνατές. Ο όμιλος μας δεν είναι τόσο δυνατός, αλλά έχει πολλές ισοδύναμες ομάδες. Ο Α’ όμιλος φαίνεται πολύ πιο δυνατός».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: 

«Ορισμένοι παίκτες επέστρεψαν τώρα από τραυματισμούς. Μέχρι στιγμής όλοι μαζί έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμασταν πραγματικά κακοί, αλλά είναι η αρχή της σεζόν και δεν σημαίνει τίποτα. Το σημαντικό είναι να βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο τέλος της σεζόν».

Για το πως ήταν να παίζει σε άδειο γήπεδο:

«Ήταν πραγματικά περίεργα. Ήταν σαν να κάναμε προπόνηση, αλλά παίζαμε κόντρα στον πιο δυνατό μας αντίπαλο. Από την μία μεριά είναι καλύτερο γιατί το μόνο που σε απασχολεί είναι το τι γίνεται στο παρκέ, αλλά από την άλλη δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας αλλά για τους θεατές. Χρειάζονται και αυτοί στο γήπεδο».

Για την αλλαγή που έκανε στο νούμερο της φανέλας του:

«Ήταν η συμφωνία ανάμεσα σε μένα και στην ομάδα και η επιθυμία της ομάδας. Από ότι γνωρίζω ήταν και ανάμεσα στις συμφωνίες που έγιναν ώστε ο Μάικ να επιστρέψει φορώντας το “8”. Εγώ είμαι μόλις δεύτερο χρόνο στην ομάδα, ενώ ο Μάικ δέκα χρόνια οπότε όλα είναι κατανοητά. Η ομάδα θέλει στο τέλος της σεζόν να κρεμάσει τη φανέλα με το “8” οπότε θα ήταν περίεργο αν την φορούσα εγώ».alt