Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μίλησαν στο περιθώριο της Media Day των «πράσινων» και αναφέρθηκαν στην πρόκληση της νέας σεζόν, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά τι είπαν:

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

Για τη νέα σεζόν: «Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για όλους μας. Θέλουμε η ομάδα να κερδίζει. Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα σε ό,τι χρειαστεί. Κάνουμε σκληρή δουλειά καθημερινά. Κάποιες απουσίες δεν μας βοηθούν να δουλέψουμε όπως θέλουμε, αλλά θα είμαστε έτοιμα στα επίσημα».

Για τους στόχους της ομάδας και ότι έχει δοθεί προτεραιότητα στη δημιουργία νεανικού συνόλου: «Ναι μεν αποφορτίζει λίγο την ομάδα και τους νέους παίκτες, αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός υπάρχει για να πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις και από εκεί πέρα στην Ευρώπη βλέπεις παιχνίδι με παιχνίδι ποιοι θα είναι οι στόχοι σου».

Για το ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Ετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι, μιας και τα επίσημα παιχνίδια ξεκινούν με αυτό. Είναι ένας τίτλος, ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Το ξέρουμε πολύ καλά. Θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι».

Για την προετοιμασία και αν έχει επηρεαστεί από το πρώιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εν μέρει έχει επηρεάσει την προετοιμασία. Γιατί ένα τέτοιο παιχνίδι κρίνει πώς θα πάει η χρονιά από θέμα στόχων. Είμαστε αρκετά μαχητές, ώστε να είμαστε σε αυτό το παιχνίδι ετοιμοπόλεμοι».

Για την κατάσταση στο Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το επίπεδο που είμαι. Δυστυχώς δεν θα ήθελα ο Πανιώνιος να βρεθεί σε χαμηλότερη κατηγορία και να πρωταγωνιστεί όπως τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι να βρεθεί ένας εξίσου καλός όπως ο κ. Λιανός και να βοηθήσει την ομάδα να μείνει εκεί πού πρέπει».

Τζέιμς Γκιστ

Για τη νέα σεζόν: «Είναι μια σπουδαία ευκαιρία και τιμή να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό που είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Κάθε χρόνια που ήμουν εδώ είχαμε καινούργια ομάδα, νέα πρόσωπα και πέρυσι είχαμε καινούργιο προπονητή. Αυτή τη χρονιά έχουμε νέα πρόσωπα και προπονητή αλλά είναι η ίδια ιστορία, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να αγωνιζόμαστε σε όλες τις συνθήκες. Είμαστε μια νέα ομάδα και η διαδικασία προσαρμογής θα είναι δυσκολότερη, έχουμε ότι χρειαζόμαστε αλλά θέλουμε χρόνο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Σαφέστατα ο κόσμος μας δίνει δύναμη και είναι εξαιρετικό να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα με καλούς παίκτες και πάντα θα το λέω. Δεν έχει σημασία που θα αγωνιστούμε σε άδειο γήπεδο και πέρσι το ίδιο έγινε στο ΣΕΦ, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο».

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Για τη νέα σεζόν: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με απαιτήσεις και φέτος έχουμε πολλά νέα παιδιά τα οποία πρέπει να δουλέψουν πολύ για να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία της. Είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί. Αυτά συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι να τους ξεπεράσουμε και να μπορέσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο πρώτο μας επίσημο παιχνίδι».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, που θα κρίνει τίτλο και κόντρα στο μεγάλο μας αντίπαλο. Πρέπει εκείνη τη μέρα να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η σκληρή δουλειά που γίνεται. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του και στα νέα πράγματα που θέλει να μας περάσει».

Αντώνης Κόνιαρης

Για την πρόκληση με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να πρωταγωνιστεί και εμείς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Αλλίως ήταν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ πέρυσι, αλλιώς στον Παναθηναϊκό φέτος. Είναι τελείως άλλες οι απαιτήσεις. Εγώ δουλεύω κάθε μέρα με την ομάδα ώστε να είμαι έτοιμος».

Για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Θα είναι δύσκολο. Γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, ωστόσο εμείς θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πάρουμε τη νίκη. Πιστεύω ότι μπορούμε. Όλα κρίνονται στο γήπεδο».