Γλυκόπικρη γεύση άφησε στους Εφήβους του Παναθηναϊκού το φινάλε τη φετινής σεζόν καθώς η ήττα από τον Άρη (89-80) στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στέρησε από τους “πράσινους” το repeat. Η πορεία της ομάδας, όμως, καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνδυασμό με την αγωνιστική εξέλιξη είναι δύο στοιχεία που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Πόσω μάλλον όταν το περσινό καλοκαίρι έμοιαζε -για τους Εφήβους– πολύ με αυτό της ανδρικής ομάδας δεδομένων των πολλών αποχωρήσεων και των μεταγραφών, οι οποίες άλλαξαν άρδην την εικόνα της ομάδας σε επίπεδο ρόστερ. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, ο κόουτς Κώστας Παπαδόπουλος δούλεψε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και στο υπόλοιπο της σεζόν με μία ομάδα που ήταν καινούργια κατά τα 14/18.

Παρόλ’ αυτά ο νεαρός προπονητής κατάφερε να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο σταδιακά έκανε βήματα προόδου και με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ελλάδα να δείξει πως η δουλειά που γίνεται στις “πράσινες” ακαδημίες είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά, άλλωστε, με βάση το γεγονός πως το τριφύλλι σε μία μεταβατική χρονιά (το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ απαρτιζόταν από 95αρηδες και 96αρηδες) μπόρεσε να φτάσει μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η απώλεια του τίτλου, όμως, όχι μόνο δεν πτοεί τον Κώστα Παπαδόπουλο και τους παίκτες του, αλλά τους δίνει έξτρα κίνητρο για την επόμενη σεζόν…