Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς παραδέχθηκε στην συνέντευξη τύπου την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, παρόλα αυτό σχολίασε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του ενώ, δεν θέλησε να βρει δικαιολογία στην απουσία του Γκίστ.

Αναλυτικά:

“Η ανάλυση που έκανε ο Φώτσης είναι αρκετά σωστή. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, μπορούσαμε να βελτιώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας. Το κλειδί του παιχνιδιού ήταν η αρχή της τρίτης περιόδου, μέσα σε ένα λεπτό αναγκάστηκα να πάρω τάιμ άουτ. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πρέπει να έχουμε όλους τους παίκτες ήρεμους. Δεν τους είχαμε όμως. Πρέπει να έχουμε για 40 λεπτά υπομονή και συγκέντρωση ασχέτως του κοινού. Παίζαμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα που παίζει στο Φάιναλ Φορ. Χωρίς αμφιβολία ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και άξιζε να πάρει την νίκη. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, έχει το πλεονέκτημα. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου

Το να μιλάμε για την δίκαιη ή άδικη απουσία ενός παίκτη είναι σαν να ψάχνουμε δικαιολογίες. Είναι ξεκάθαρο. Δεν χάσαμε επειδή δεν έπαιξε ο Γκιστ. Χάσαμε γιατί αυτοί που αγωνίστηκαν δεν έπαιξαν καλά”.

Ο Αντώνης Φώτσης πρόσθεσε από την μεριά του:

 “Το πρώτο ημίχρονο αν και δεν παίζαμε καλά ήμασταν κοντά στο σκορ. Δώσαμε σε 1-2 λεπτά πολλά εύκολα καλάθια στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Ήταν δύσκολο να το γυρίσουμε. Ο Γκιστ είναι μέλος της ομάδας που προσφέρει πολλά.Προσπαθήσαμε να κλείσουμε το κενό αλλά δεν έγινε καλή δουλειά. Ελπίζω στο μέλλον να παίξουμε και γι αυτόν.

Στη φάση του Σπανούλη και σε τέτοιους ρυθμούς ίσως να γίνονται και πράγματα που δεν έχουν γίνει. Η αντίδραση του Βασίλη ίσως προκάλεσε κάποιους οπαδούς αλλά αντέδρασαν λάθος. Όλοι είδαμε τι έγινε. Δεν είμαι δικαστής, δεν είναι δουλειά μου να κρίνω”.