Κατά πώς φαίνεται (το γράψαμε από χθες) απομένουν λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η ανταλλαγή Πάνκο – Γκιστ και να διαφοροποιηθεί πλήρως η “πράσινη” φροντ λάιν. Ίσως να μην φαίνεται με μια πρώτη ανάγνωση (δεν αλλάζει η… ιστορία του συλλόγου από την απόκτηση του Αμερικανού), αλλά πρόκειται για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφική κίνηση, για ένα ιστορικό εγχείρημα.

Αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, θυμηθείτε πως φέτος δεν κατάφερε να βρει άκρη με δικούς του παίκτες, επικοινωνώντας με έναν ατζέντη. Δεν κατάφερε να αποκτήσει παίκτη (Καββαδά), από ομάδα που ήθελε να της τον παραχωρήσει (Πανιώνιο), μόνο και μόνο γιατί ενεπλάκη είτε άλλη ανταγωνιστική ομάδα (Ολυμπιακός), είτε ο εκπρόσωπος του παίκτη (Λώτσος).

Φαίνεται πως τα καταφέρνει σε μια ανταλλαγή, στην οποία εμπλέκονται δύο ομάδες (Παναθηναϊκός / Μάλαγα) κατά σύμπτωση με το ίδιο χρώμα φανέλας, δύο ατζέντηδες (Φιλίπποβιτς με εν Ελλάδι εκπρόσωπο Σπανό / Ραζνιάτοβιτς), δύο παίκτες (Γκιστ / Πάνκο). Περισσότερες μεταβλητές δεν μπορούσαν να υπάρξουν.

Συνυπολογίστε, για να αντιληφθείτε την “υπερβολή” του τίτλου, ότι πρόκειται για δύο ομάδες που αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο της Ευρωλίγκας, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ανταλλαγή, αφού ο ένας ενδέχεται να ενισχύσει τον άλλον.