Μια άλλη εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε στην απίστευτη υπόθεση μεταξύ του Μάρκους Ντένμον και του Παναθηναϊκού έδωσε ο ίδιος ο παίκτης. Μάλιστα από τα λόγια του (μέσω ποσταρισμάτων που έκανε σήμερα 5/7) ο παίκτης είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι πράσινοι φέρονται να έκαναν «γκάφα» στην περίπτωσή του.

 Ολα είχαν γίνει στις 24/6. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Ντένμον επιστρέφει στην ομάδα. Ηδη από τις προηγούμενες μέρες και ειδικά εκείνη την μέρα είχε διαρρεύσει σε συγκριμένη ιστοσελίδα ότι η οψιόν που είχε ο Παναθηναϊκός για να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη έληγε τα μεσάνυχτα της 24ης Ιουνίου. Οι πράσινοι εκείνο το βράδυ (πριν τα μεσάνυχτα) ανακοίνωσαν την επιστροφή του Αμερικανού γκαρντ.

Λίγο μετά όμως, ξέσπασε ο κακός χαμός. Ο μάνατζερ του Ντένμον, Μίσκο Ραζνάτοβιτς και ο ίδιος ο παίκτης ανέφεραν με ποσταρίσματά τους ότι δεν υπάρχει καμία επιοστροφή, διότι ο Αμερικανός είναι ελεύθερος, άρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να του ανανεώσει κανένα συμβόλαιο.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος πήρε θέση την επόμενη μέρα για το θέμα. Εδειξε ξεκάθαρα την δυσαρέσκεια του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι υπάρχει πάντα η επιλογή της FIBA για τέτοιες διενέξεις, ενώ τόνισε έμμεσα ότι το τριφύλλι δεν… θέλει τον παίκτη, αφού δεν επιθυμεί να είναι στην ομάδα.

Ο Παπαδόπουλος είχε πει: «Ο Μάρκους Ντένμον δεν άσκησε το δικαίωμα αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό και κατόπιν τούτου αποτελεί αθλητή της ομάδας μας. Αν κι εφόσον προκύπτουν διαφωνίες ή διαφορές απόψεων ακόμη και σε τόσο ξεκάθαρα θέματα,  υπάρχει πάντα η επιλογή της FIBA, ώστε να δοθεί λύση. Είναι  αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αθλητή να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από κάποια ομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έρθει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τον Σύλλογο τον τρόπο αποδέσμευσής του.  Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε, άλλωστε, θέλησε ή καταδέχεται να έχει στο ρόστερ του οποιονδήποτε αθλητή, ο οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα».

Ο Ντένμον πήρε θέση σήμερα για το όλο θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ο Αμερικανός έκανε αναφορά στην παραμονή του στην Κίνα, αλλά μίλησε και για το τι έγινε με τον Παναθηναϊκό και είπε ότι η οψιόν για το συμβόλαιό του είχε λήξει από τις 19 Ιουνίου.

Αναλυτικά ο Ντένμον έγραψε: «Θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής. Αγαπώ τους φιλάθλους και τον σύλλογο του Παναθηναϊκού. Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό. Στο συμβόλαιο μου φέτος, υπήρχε η δυνατότητα στην ομάδα να με κρατήσει μέχρι τις 19 Ιουνίου. Από τη στιγμή που πέρασε αυτή η ημερομηνία, έμεινα ελεύθερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι θα επιστρέψω στους Golden Bulls της Κίνας τη νέα σεζόν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη δουλειά».

Από τον Παναθηναϊκό διέρρευσε ότι η ομάδα έκανε μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες όλες τις κινήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του Ντένμον και ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στην FIBA.

 

ΤΑ POST ΤΟΥ ΝΤΕΝΜΟΝ