Οι πολλές αλλαγές σε κάθε επίπεδο αυτό το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό αναγκάζουν τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του να κάνουν μία… επανεκκίνηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος λίγο πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης του τριφυλλιού για τη νέα σεζόν. Ο προπονητής των “πράσινων” αναφέρθηκε επανειλημμένως στις πολλές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το φετινό καλοκαίρι, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που γινόταν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια.

Η λέξη που ταιριάζει στη φετινή σεζόν είναι “επανεκκίνηση”. Είναι καινούργια τα δεδομένα για την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ελλάδα και θεωρώ πως ο τίτλος που ταιριάζει για τη νέα χρονιά είναι “επανεκκίνηση”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Αργύρη Πεδουλάκη, για να συνεχίσει αναφερόμενος στη δυσκολία του εγχειρήματος:

“Στην εποχή μας τι δεν είναι δύσκολο; Δεν είναι, όμως, τόσο δύσκολο. Με την έννοια ότι υπάρχει τεχνογνωσία, υπάρχουν έμπειροι παίκτες, ο Παναθηναϊκός ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Είναι στο DNA του. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Πάμε να ξεκινήσουμε εκ νέου και να κάνουμε κάποια καινούργια πράγματα.

Έχουν αλλάξει, όμως, τα δεδομένα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Η επιθυμία και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο για όλους. Γι αυτό προσπαθήσαμε να έχουμε παιδιά που να κρατήσουν το καλό κλίμα και την ατμόσφαιρα που είχε πάντα ο Παναθηναϊκός και παιδιά που θα έχουν διάθεση και όρεξη να διακριθούν στη ζωή τους μέσω του αθλητισμού”.

Τι να περιμένουν, όμως, οι φίλαθλοι των Κυπελλούχων Ελλάδος από την ομάδα τους; “Το πιο σημαντικό που είχε ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια ήταν η ατμόσφαιρα. Οι οικογενειακές σχέσεις που είχαν τα μέλη του μέσα από την αυτοπειθαρχία. Και αυτό έβγαινε και στο παρκέ. Μειονέκτημά μας είναι ότι, αν εξαιρέσεις δύο παιδιά (σ.σ.: Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής), έχουμε πολλούς νέους παίκτες, οι οποίοι για να μάθουν να λειτουργούν σαν ένας θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε αυτό που χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή να παίζει σκεπτόμενα και δυνατά. Θα είναι συνέχεια αυτού που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήταν ηλίθιο από μέρους μας να μην το συνεχίσουμε”.