Ο Νικ Καλάθης φαίνεται να ετοιμάζει βαλίτσες και να είναι με το εισιτήριο στο χέρι για να πετάξει για την Βαρκελώνη, αφού όλα δείχνουν ότι συμφωνήσει με την Barcelona. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να πάρει «διαζύγιο» από τον Παναθηναϊκό, κάτι που όλα δείχνουν όμως, ότι είναι προ των πυλών.

Η μεταγραφή δεν έχει πάρει επίσημο χαρακτήρα ακόμα. Και δεν μπορεί να πάρει, καθώς όπως είπαμε ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, όμως, οι Καταλανοί έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Ξεκαθάρισαν ότι θα καλύψουν τις απαιτήσεις του παίκτη σε όλα και ότι του δίνουν 3ετές συμβόλαιο με απολαβές κοντά στα 5,5 εκατ.

Ο Καλάθης όμως, ανήκει στον Παναθηναϊκό. Εχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με τους «πράσινους», το οποίο φτάνει τα 2,1 εκατ. Όπως όλα δείχνουν, όμως, το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο.

Στον Παναθηναϊκό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα στην ομάδα. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την προσεχή Τρίτη (9/6, 13:30) οπότε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα δώσει την… περίφημη συνέντευξη Τύπου (ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη 3/6, αλλά αναβλήθηκε για τις 9/6) και θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.

Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει αν ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας θα μείνει ή θα φύγει. Ακόμα όμως, κι αν ο Γιαννακόπουλος μείνει, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα μείνει ο Καλάθης.

Η ομάδα θα πάει σε γερό ψαλίδι στο μπάτζετ. Ταβάνι θα είναι τα 7,5 με 8 εκατ. Ετσι το το συμβόλαιο του Καλάθη θα είναι υπερπολυτέλεια πια για την ομάδα και θα πιάνει σχεδόν το 1/4 του μπάτζετ. Θα πρέπει λοιπόν, να… ψαλιδιστεί.

Σενάρια ανέφεραν ότι υπήρχε μια πρόταση για μείωση σχεδόν 40% στα λεφτά του Καλάθη. Ο παίκτης όμως, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν το δέχεται αυτό. Ετσι μοιραία οι δυο πλευρές θα πάνε σε διαζύγιο και ο Καλάθης θα πάει στην αγκαλιά της Barcelona.

 

Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ BARCELONA