Ο Νικ Καλάθης ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Θανάση Γιαννακόπουλου και η απώλειά του συγκλόνισε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Ο πράσινος γκαρντ μίλησε στην media day της ομάδας εν όψει της αυριανής (20/3, 21:00) μετωπικής με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, αλλά έκανε ειδική αναφορά στον θάνατο του εμβληματικού διοικητικού ηγέτη της ομάδας.

Ο Καλάθης θυμήθηκε τον άνθρωπο Θανάση Γιαννακόπουλο, το πόσο δίπλα ήταν πάντα στους παίκτες και το πόσο νοιαζόταν για όλους. «Είναι μία άσχημη μέρα σήμερα. Κάθε φορά που τον έβλεπα μου έδινε αγκαλιά, με ρωτούσε για την οικογένειά μου. Πραγματικά νοιαζόταν για όλους, δεν κοιτούσε μόνο το μπάσκετ. Ήθελε να ξέρει αν είναι όλα εντάξει στη ζωή σου και στην οικογένειά σου».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε φυσικά και για την μεγάλη μάχη με την Μπασκόνια και ανέφερε: ότι οι Βάσκοι θέλουν προσοχή και τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ματς το οποίο η ομάδα θέλει να κερδίσει έστω και με έναν πόντο: «Δεν κοιτάμε τους εννιά πόντους, θέλουμε απλά να κερδίσουμε. Είναι μία καλή ομάδα επιθετικά, πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα. Θέλουμε να εκθέσουμε τις αδυναμίες τους, παίζουμε στην έδρα μας. Είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς, θα μας βοηθήσει να κάνουμε ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά».