Η επίσημη αρχή της EuroLeague ρώτησε τον Νικ Καλάθη σχετικά με το ποια είναι η αγαπημένη/κορυφαία στιγμή στην πλούσια καριέρα του σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με την απάντηση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι κάπως αμήχανη για τη νυν ομάδα του, την Barcelona!

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας playmaker επέλεξε την πρόκριση των «πράσινων» επί των Ισπανών το 2011, όταν το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και μετέπειτα διοργανώτρια του επόμενου Final Four, Barcelona, με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια!

Στο δρόμο για το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού και του προτελευταίου F4 μέχρι και σήμερα, ο Καλάθης μέτρησε περίπου 5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 16 λεπτά συμμετοχής, ενώ στα Playoffs κόντρα στην ισπανική αρμάδα ανέβασε άρτια τα στατιστικά του, αφού αρίθμησε 8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο!

Το κορυφαίο του παιχνίδι ήταν το 4ο και τελευταίο της σειράς, όταν μέτρησε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ αλλά και 3 κλεψίματα, σφραγίζοντας την πρόκριση του «τριφυλλιού».