Το τουρνουά προς τιμή του Δημήτρη Διαμαντίδη πλησιάζει, με άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να φιλοξενήσουν αυτό το σπουδαίο γεγονός στο κλειστό του ΟΑΚΑ (16-17/9).

Ο Νικ Καλάθης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πράσινη» θέλησε να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για τα όσα πρόσφερε στον Παναθηναϊκό, αναφέροντας ότι όλα αναμένονται φανταστικά:

«Θα είναι ένα σπουδαίο διήμερο, τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Διαμαντίδη. Οι κορυφαίες ομάδες έρχονται στο ΟΑΚΑ για να τον τιμήσουν και όλα θα είναι φανταστικά. Και για εμάς και για την ομάδα και τον κόσμο, θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πούμε ένα ευχαριστώ στον Μήτσο για όσα προσέφερε στον Παναθηναϊκό σε όλα αυτά τα χρόνια» για να συνεχίσει αναφέροντας:

Για το επόμενο στάδιο της προετοιμασίας του «τριφυλλιού» δήλωσε: «Ξεκινάμε μια σειρά φιλικών αγώνων. Κάναμε πολλή προπόνηση στο Καρπενήσι και είναι πολύ καλό για εμάς που ξεκινάμε τώρα να δίνουμε αγώνες. Έχουμε δύο φιλικά με την Κύμη και το Λαύριο και εν συνεχεία το σπουδαίο τουρνουά για τον Διαμαντίδη. Θα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για τον Μήτσο και θα είναι μια πραγματική γιορτή για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε κόντρα σε μερικές από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης». 

Για τη χορηγία του Παναθηναϊκού Superfoods είπε: «Και για εμάς και για τον ΟΠΑΠ είναι μια μεγάλη στιγμή, μια σπουδαία συνεργασία. Είναι πολύ καλό από όλες τις απόψεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και από την αντίθετη πλευρά, αφού είναι πολύ σημαντικό για τους ίδιους για λόγους πρεστίζ. Είμαστε μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τους… κουβαλάμε στις φανέλες μας. Μακάρι να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε».