Η… Οδύσσεια της “πράσινης” αποστολής για το παιχνίδι με την Καντού δεν έχει τελειωμό. Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σε λίγες ώρες για την Ιταλία προκειμένου για τον αυριανό “τελικό” με την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, αλλά ο αγώνας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κι αυτό γιατί ο Αργύρης Πεδουλάκης αναγκάζεται να ασχολείται με τα προβλήματα που ταλανίζουν το τριφύλλι τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι “πράσινοι” θα ταξιδέψουν, λοιπόν, στη γειτονική χώρα τόσο χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη όσο και χωρίς τον Άντι Πάνκο. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έχει ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί από προχθές (20/11) με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός μάχης εν όψει της αναμέτρησης με την Καντού.

Αν μάλιστα σε αυτές τις απουσίες συνυπολογίσουμε και το αβέβαιο της συμμετοχής των Ρόκο Λένι Ούκιτς και Κώστα Τσαρτσαρή, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τον “Άρτζι”.

Ο Κροάτης γκαρντ θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, αλλά η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ ο “Τσάρτσα” θα “σφίξει” τα δόντια προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι.

Έτσι, με δεδομένο πως ο μοναδικός εν δυνάμει πάουερ φόργουορντ είναι ο Γιόνας Ματσιούλις, δεν αποκλείεται να ζήσουμε στιγμές… Βελιγραδίου βλέποντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μετατοπίζεται σε θέση “4”. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση στην τελευταία αγωνιστική του Top 16 τη σεζόν 2007-’08 στο παιχνίδι του τριφυλλιού με αντίπαλο την Παρτιζάν στη “Χάλα Πιονίρ”.

Σε εκείνο το παιχνίδι, οι τότε πρωταθλητές Ευρώπης είχαν γνωρίσει την ήττα με 82-73 από την ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς χάνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οδ της Ευρωλίγκα. Η ένδεια “ψηλών” και η αστάθεια των Κένεντι Ουίνστον και Στράτου Περπέρογλου (στην πρώτη τους χρονιά στο “πράσινο” ρόστερ) είχαν… αναγκάσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ τον Διαμαντίδη “βαφτίζοντάς” τον πάουερ φόργουορντ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας (σ.σ.: σε εκείνο το παιχνίδι είχε αγωνιστεί 38:50’ μετρώντας 9π.-5ριμπ.-3ασ.).

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο “3D” είναι αρκετά πιθανό να… επιστρατευθεί για να “κλείσει τρύπες” σε μία θέση που δεν γνωρίζει, αλλά με τον πληθωρικό τρόπο παιχνιδιού του και την ικανότητά του να διαβάζει φάσεις μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις.

Το αν αυτό το σενάριο επιβεβαιωθεί μένει να το δούμε αύριο το βράδυ. Μέχρι τότε, όμως, υπομονή…