Το “κόψιμο” του Ίαν Βουγιούκα από τη συνέχεια της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Βενεζουέλα ήρθε να προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της πτωτικής πορείας του Έλληνα σέντερ τον τελευταίο μήνα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, εξάλλου, πως στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος είχε κάτι παραπάνω από αναιμική πορεία αφού με εξαίρεση τον πρώτο τελικό που διεξήχθη στο ΣΕΦ, στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια δεν έδωσε λύσεις στην “πράσινη” ρακέτα.

Γενικά, πάντως, η περσινή σεζόν είναι σίγουρα κάτι που θα θέλει να ξεχάσει ο Βουγιούκας δεδομένου ότι η αγωνιστική του παρουσία ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το γεγονός πως “κόπηκε” από την προετοιμασία της “γαλανόλευκης”, ενώ συνέχισε ο Βασίλης Καββαδάς, οδηγούν στο συμπέρασμα πως πέρα από αγωνιστικής άποψης, και στον ψυχολογικό τομέα δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε, με το μέλλον του να είναι κάτι που θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον ίδιο. Ήδη, ακούγονται πολλά σχετικά με το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, και δη αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα του καταθέσουν πρόταση ανανέωσης και σε τι επίπεδα θα είναι αυτή, κάτι που καταδεικνύει πως ο Βουγιούκας δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές τους.